2012. május 3., csütörtök

Kacsaszaporulat

Minden reggel szoktam csapni egy kört munkába menet előtt a baromfik között, illetve a kertben. A jószágoknál megnézem, hogy van e nekik inni, enni, a kertben, hogy nyitva van e a fólia. Na amikor a kiscsibékhez értem látom, hogy a kacsamama előhozott kilenc kis sárga apróságot. Nagyon édesek. Arra saccolok, hogy még kedden kikelhettek, mert stabilan álltak a lábukon, biztos pihentek már egy-két napot. Míg kint voltak megnéztem a fészküket is, 5 db tojás nem volt kikeltetve. Ezeket kiszedtem, hogy ne zavarja őket. Annak is örültem, hogy a kiscsibék nem bántották a kiskacsákat, a kacsamama pedig a kiscsirkéket. Gondolom az egy hét alatt mióta ott vannak vele megszokta őket.




3 megjegyzés:

Lizi írta...

Kedves Lidike!
Gyönyörűek a kiskacsák!És bocs azért,hogy kétszeresen is olvasód vagyok,nem tudom ,hogy csináltam!Wyandotte tojást pedig tudnék gyűjtögetni Neked kb.10 nap múlva...

Lidike írta...

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ az nagyon jó lenne, csak azt nem tudom, hogyan tudnám megkapni sértetlenül. Na ezt majd priviben megbeszéljük mindenféleképpen, és természetesen az ellenszolgáltatást is.

Edit írta...

Jajj de nagyon édik...:))))Biztos meglepődtél, mikor a kis sárgákat megláttad :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...