2012. május 2., szerda

Április végi kerti munkálatok

Jól jött ez a négynapos hosszú hétvége, elég sok mindent sikerült megcsinálni. Meg Zoli apukája is nálunk volt így Ő is segített, úgyhogy jól haladtunk. Általánosságban az egész kert és a kis virágoskert ki lett gazolva, a fákat sikerült lepermetezni, a káposzta és a karalábé palánták ki lettek ültetve. Géza bácsi (Zoli apukája) hozott fanyarka és fekete szeder palántákat, ezek is el lettek ültetve. Füvet vágtunk, rengeteget locsoltunk, füvesítettük a kocsibeállót, átültettünk orgonatöveket amik a tujafák közé nőttek. Vetettünk fürtös uborka magot, ültettünk virágpalántákat, krumplit is vetettünk, kb. hat sort újkrumplinak. Nem is érdemes nálunk többet, mert ezt a talajt nem szereti a krumpli és nem nő meg normális méretre, kis gubicsok maradnak. Ebben a nagy melegben a fóliát reggeltől estig szellőztetni kellett, mert rohasztó meleg volt már benne, egy két virágpalánta ki is pusztult. Így leírva nem sok helyet foglal el a  munkálatok, de ez négy napig reggeltől estig tartott. Bár volt olyan időszak, hogy annyira meleg volt, hogy inkább ki sem mentünk a lakásból, hanem este folytattuk sötétedésig. Volt olyan is, hogy sötétben kezdtünk el locsolni.
Azért a kertben is voltak történések. Elég szép nagyra megnőtt már a csicsóka, felfedeztem, hogy a kolbásztök is kibújt, a mángold és a rukkola saláta is megmutatta  magát. A fóliában lévő epren már van kis zöld termés is, bár a kinti is elég szép nagyra nőtt már. A fóliában felfedeztünk egy tökpalántát, azt senki nem tudja, hogyan került oda be, de úgy nő mint akit húznak.
A birsalmafa felét ki kellett vágni, mert teljesen el volt korhadva, egy szál levelet sem hozott. Mivel tőből kettéágazva nőtt ki a földből ezért egyszerű volt kivágni a felét. Remélem a másik fele kitart addig míg a baromfiudvarba ültetett facsemetéből pár év alatt egy szép kis fa kifejlődik.
Szóval elég dolgosan telt ez a pár nap, de mindig találunk valami munkát, úgy hogy egész nyáron ez fog menni.

A kiültetett káposzta és karalábépalánták
Saláta
Mángold
Csicsóka
Fóliában lévő eper
Kinti eper
Kolbásztök
Fanyarka



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...