2012. július 4., szerda

Zöldbab fagyasztása

Még vasárnap este Zoli leszedett egy nagy láda zöldbabot. Másnap reggel anyukám kijött hozzánk (mi Zolival mentünk dolgozni) segíteni, Ő pucolta meg és készítette elő fagyasztásra. A zöldbabot blansírozni kell fagyasztás előtt, ez azt jelenti, hogy rövid ideig hőkezelésnek van kitéve a zöldség.
Ennek menetét úgy kell elképzelni, hogy a megtisztított nyers zöldséget beletesszük egy fémszűrőbe, amit forrásba lévő vízbe mártunk kb. 2-3 percre. Majd onnan kiemelve hideg, jeges vízbe tesszük, hogy hirtelen lehűljön. A lehűtött zöldbabot először szitában lecsepegtetjük, majd  lepedőre terítjük szét a konyhapulton, hogy megszáradjon, majd felíratozott zacskókba tesszük.
Anya délután öt óráig eljutott addig a pontig, hogy a zöldbab egy része száradt a lepedőn, ekkorra értem haza.  A lakásban volt vagy 100 fok. Egy szatyornyi adag ami még nem volt blansírozva, azt elvitte haza, hogy majd otthon befejezi.
Én végül 9 és egyharmad zacskóval tettem a fagyasztóba, nála pedig még 2 és háromnegyed zacskóval van.


ui: leírni rövidre sikeredett, megcsinálni elég hosszú idő volt :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...