2012. július 11., szerda

Kerti munkák és a sütőépítés folytatása

A locsoláson és a gazoláson kívül nem sok mindent csináltunk a kertben. Az összes hagymát felszedtük, nem mertük tovább hagyni a földben, hat nagy ládával lett az egész. Kettő ládányi egy kis tárolóhelyen van szétterítve, négy ládával pedig a garázsból lett műhelyben van lerakva. Kell vagy két hét, hogy száradjon.



Az idei termés nagyon jó lett, szép nagy hagymafejek vannak. Azt találtam ki, hogy össze kellene fonni maximum egy méter hosszan és úgy felakasztani. Remélem a héten lesz időm kipróbálni.
A hagyma helyén le lett fűnyírózva a gaz, most tűnt elő, hogy mekkora paradicsombokrok voltak a hagymák közt. Ezeket a bokrokat még ki kell majd karóznom.


Az uborkákhoz pedig lugast gyártottunk. Zoli állította fel az oszlopokat én meg kötöztem a zsinórokat. Szép kék lett az egész.



A paradicsomok elkezdtek bepirosodni, már szedtünk is le párat, meg már a paprikák is kezdenek alakulni. Csináltunk gyorsan egy lecsót az idei első termésekből, hát nagyon finomra sikeredett :)




A kerti sütő is alakulóban van. Elkészült a felső boltív és már a kéményből is épült pár sor. A kéményt kell befejezni, majd a belsejében kell kialakítani a bográcstartót, a grillrácstartót, illetve a füstöléshez majd felső boltív alá vasrudakat kell behelyezni. Elvileg mellette lesz egy betonból öntött asztal tégla lábakon, illetve egy tetőt is fog kapni a sütő. És, hogy majdan tudjunk füstölni, a nyílásokra ajtókat kell csinálni.




Ahogy megyünk le a kertbe a lugasnál már búrjánznak a növények. A májvafák is virágoznak, amelyik pedig kiszáradt arra disztököt futtatunk fel.


2 megjegyzés:

Edit írta...

ÚÚÚÚ de szép minden nálad!
És mekkora nagyok a lilahagymáid is!!Gyönyörű szépek.
Az uborkafuttatód milyen klassz lett!Nekem is kell a dísztökökhöz gyártanom valami ilyesfélét.
A sütő is milyen jól néz ki már.
Nálunk is volt már pár szem piros paradicsom, gondolom most a hétvégére több lesz :)

Juhmeli írta...

Minél többet nézegetem a sütőtöket, annál inkább álmodozom a sajátunkról:) Jövőre talán belevágunk mi is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...