Elég jól terem az uborkánk de nem szedjük állandóan. Így mikor odajut a dolog akkor szép nagy tenyérnyi nagyságú termést sikerül leszednünk. Általában az ilyen nagyokat kovászosnak szoktam elrakni, de pont ekkor romlott el az idő is és a spájz pakolása közben legalább 8 nagy üveg kovászos uborkát leltem. Így újragondoltam a dolgot és simán elraktam uborkasalátának, vagy ha valaki pikánsabbat szeretne akkor svéd uborkasalátát is készíthet hagyma hozzáadásával, de mivel most nekem nem volt hagymám ezért döntöttem a sima uborkasaláta mellett.
Hozzávalók:
- uborka legyalulva
- gyalult uborka kilójaként 1-1,5 evőkanál só
- gyalult uborka kilójaként 1 dl 10%-os ecet
- gyalult uborka kilójaként 100g cukor
- nátrium benzoát (kilónként fél teáskanál egy pici meleg vízben feloldva és így adva hozzá a többihez)
- fűszerek ízlés szerint (csípős paprika, kapor, csombor, torma, szemes bors, babérlevél, mustármag stb.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése