2012. május 21., hétfő

Hétvégén a kertben

Szombati napunk nagy része a baromfi udvar átalakításával ment el. A kiscsirkék óljának meszeléséből megmaradt anyaggal kívülről le lett fújva a fólia, hogy egy kis árnyékot adjon a benne lévő növényeknek, de a meleget ettől függetlenül tartja. A hétvégén palánták nagy részét kiültettük, de előtte Zoli felrotációzta a területet. Az egy héttel ezelőtti vihar és hideg miatt miatt a palánták nem lettek kiültetve, hanem az egész eltolódott egy héttel, mert hétköznap a munka mellett nem volt rá időnk. Szóval az összes paprika (mindenféle fajta), paradicsom, padlizsán, karalábék, káposzták kikerültek a helyeikre. Már van olyan paprika palántánk, hogy kis paprika nőtt rajta. A gazolás, kapálás már rutinosan megy nekem is. Vasárnap délután pedig a barackfák meg lettek permetezve.

Paprika
Padlizsán
Paprika
Paradicsom
Zoli bal oldalán paprika, jobb oldalán fehér kukorica
Hátul lenne elvileg a krumpli, előtte cukkini, patiszon
Padlizsán
Mivel a sütőtök és a rebarbara egyáltalán nem akarja megmutatni magát, ezért mindkettőből tejfölös poharakba vetettem el magot és bevittük a fóliába, hátha így lenne belőlük valami. Illetve két zacskó hajnalka magot is elvetettem, amiket majd a lugasokra akarjuk felfuttatni, egyenlőre ezek is a fóliába kerültek.
Azt vettük észre, hogy  a bolti vetőmagoknak egyre rosszabb minőségük, nem akarnak egyáltalán kinőni, az idén rengeteget kínlódtunk velük. Úgyhogy eldöntöttük, hogy mindennek meg fogjuk szedni a magját, bezacskózzuk, felcímkézzük és jövőre ezeket a magokat vetjük el. Idén amit a saját magjainkból ültettünk az minden szépen kibújt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...