2012. május 30., szerda

Május végén a kert

Gazolás, gazolás, gazolás... Ezzel telt el a hosszú hétvégénk nagy része. Na meg a locsolással. Úgy tűnt, hogy esni fog az eső de dörgésen és villámláson kívül nálunk nem nagyon esett semmi. Ezen kívül pedig kiültettünk paprika és paradicsom palántákat. De még mindig van a fóliában gumós zeller, uborka, paprika, paradicsom, de hogy hova fogjuk rakni őket az még talány. Ahhoz képest, hogy év elején még azt mondtuk, hogy csak a kert felét ültetjük be, lassan nem marad üres hely.













A fóliába elültetett tökök és rebarbarák végre életjelet adtak. Mivel a kertbe egyik sem akart kibújni, ezért próbáltam tejfölös pohárba a fóliában elültetni. A hajnalkából pedig majdnem minden kinőtt, majd a lugasra lesznek felfuttatva.

Rebarbara
Sütőtök
Hajnalka

Egy dologgal nem boldogulunk. Már több zacskónyi Golgota virágmagot ültettünk el, különféle gyártótól, de egyszerűen nem akarnak kihajtani. Most egy drágább fajtát vettem, hátha ez jobb minőségű, de meg sem moccan. Pedig olyan gyönyörű lenne felfuttatva a ház előtt lévő lugasra. Tanácstalanok vagyunk.

2 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Háááát! Csak ámulok, milyen gyönyörű a kert, és milyen rendezett és gaztalan és egészséges. Na, én is összeszedem magam.

Lidike írta...

Köszönjük szépen! Tényleg sok munka van vele, főleg Zolinak, de szeretjük csinálni. Már alig várom, hogy teljesen zöldbe boruljon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...