2013. június 25., kedd

Kiszabadultak a kiskacsák

Na nem azért mert elkészült a kecskeól, az még csak félkész állapotban van időhiány miatt. Hanem Mazsola a kis kecske áttörte a védvonalat. Egyik este arra mentünk haza, hogy a kacsákat a kecskétől elválasztó kerítés el van törve, így gyorsan kellett cselekedni, nehogy baj történjen. Abban biztos voltam, hogy a kicsi kacsákat nem bántja a kecske, mert az elmúlt héten már többször átbújtak a kerítésen és kint voltak a kecskékkel. De nem tudtam, hogy a kacsamama nem fog e nekimenni Mazsolának. Mivel már nem volt szabad helyünk így Mazsit visszaraktuk a mamájához, szerencsénkre nem engedi szopni a kicsit, így továbbra is van tejünk :) A kacsák pedig birtokba vették a másik térfelet, a kicsik kaptak mini úszómedencét amit rögtön ki is próbáltak.



Nem sok idő kellet, a kiskacsák már odaát voltak a kecskéknél. Az ólak előtt elsétálva csak az tünt fel, hogy a kacsamama kint napozik, de a kicsik sehol. Az ólban bent sem láttam őket. Egyszer csak odapillantottam a földön fekvő két kecskére és köztük aludt a hat kiskacsa. Na ennyit a szétpakolásról :) A két ólat elválasztó kerítésre sürgősen csibehálót kell rakni, mert ezek állandóan átlógnak. Úgy látszik a szomszéd kertje az igazi.



3 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

jó társaságban gyorsan telik az idő :)

mancoka kertje írta...

De szeretném kézbe venni azokat a kis sárga pelyheseket!

Annamarie írta...

Aranyosak a kiskacsák. Nekem is vannak, én is óvom őket. Viszont szerintem a kecskék és a baromfiak egész jól el vannak együtt. A baromfiak alatt értem jelen helyzetben a kacsákat is. Lehet, hogy nem kéne erőltetni azt a csirkehálót.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...