2013. október 10., csütörtök

Gombadömping


Két okból is kifolyólag. Először is leszedtük az első nagyobb termést az egy tönkről ami éppen termett, illetve egy másik tönknél ami még nem volt kitakarva, ott egy gomba átmászott a fólián. Darabolva 2,5 kg lett összesen ez az adag, öt felé szedtem úgy került a fagyasztóba.




Ezen felbuzdulva kitakartuk az összes tönköt hátha idén még a nagyobb fagy előtt lesz még termésünk. Kettőn már fedeztem is fel gombákat. Ezek egyik napról a másikra elég sokat nőnek, főleg ha locsoljuk őket (esőzés esetén természetesen nem locsoljuk).


A dömping másik része pedig az, hogy két napra elmentünk pihenni Sonkádra. Itt a túron próbált Zoli horgászni, de nagyon nem volt kapás, így nagy unalmában végigsétált a vízparton és két nap alatt kb. 15-20 kg gombát szedett. Szerencsénk volt, mert pont az ottlétünk előtt sok eső esett, így ezért talált ilyen sok gombát. Az őzláb gombát most hétvégén ettük meg kirántva, a tinórum pedig darabolva a fagyasztóba került. Onnan kiveszek minden nap egy csomaggal és leaszalom. Már egy nagy csatos üveggel van aszalt gombám. Főleg zöldség és húslevesekbe teszek belőle, jó ízt ad nekik.




1 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Micsoda termés! Ügyesek vagytok a sajáttal és a találttal is:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...