2013. október 22., kedd

Az állatok átvették a hatalmat a kert felett

Természetesen a gazda engedélyével. Most, hogy már mindent betakarítottunk a kertből, ilyenkor a tyúkokat rászabadítjuk, hogy ami még számukra hasznos azt hagy csipegessék amíg jó idő van. Élvezik is a helyzetet, este úgy kell őket levadászni. Volt már olyan is, hogy egy-kettő kint maradt mert úgy elbujdostak.Van kirakva nekik itató és az ól ajtaja nyitva van számukra ha valami miatt haza akarnának menni. De ez inkább már este van mikor mennek már alukálni.



A malackák a középső udvar füves területét vették birtokba. Olyan élvezettel rágcsálják a füvet, a sötétben csak a csámcsogásuk hallatszik. Mikor hazaérünk délután már messziről halljuk, hogy reklamálnak, teljesen hozzászoktak, hogy barangolhatnak kint. A kertben is voltak már lenn, élvezettel rohangásztak körbe-körbe. Mikor pedig takarodó van és hívjuk őket, csak úgy rohannak haza az óljukba, na jó ilyenkor kapnak egy kis száraz kenyeret, gondolom ez is motiválja őket :)




Eddig a szomszéd kertjébe mindig kötéllel voltak a kecskék kikötve mikor átvittük őket legelészni. A két kert közötti kerítés nagyon rozoga volt. Volt, hogy át is törtek rajta és megkóstolták a pöszméte bokrot. Így az elmúlt hetekben többször kiöntött beton oszlopokat amiknek vasvázat kötött. Majd mikor mind elkészült vettünk kerítésdrótot és a hétvégén új kerítést húzott a két kert közé. Most már a kecskék is szabadon portyázhatnak a szomszéd portán és élvezik is. A megkötést nem nagyon szerették, állandóan feltekeredtek fára vagy bokorra. Élvezettel mérik fel a terepet, mindent megkóstolgatnak és ha már megunták akkor éles mekegésbe kezdenek, hogy engedjük haza őket.





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...