2012. szeptember 7., péntek

Új jövevények a baromfi udvarban

Utoljára a két kacsáról írtam akik elültek. Végül is egyik alól sem kelt ki semmi, mindegyik tojás bezápult. Nem tudom mi lehetett az oka, biztosan ez a nagyon fülledt meleg.
Csakhogy közben a japánok folyamatosan tojogatták a tojásokat. Mivel mi ezeket nem nagyon szoktuk összeszedni, hát szépen elültek. Természetesen kettesével, nálunk még nem láttam egyedül üldögélő japánt :)
Az egyik adagból végül csak egy kelt ki, őneki az egyik barna kopasz nyakú lett a mamája, mellette találtam meg. Még volt egy üres nyúlketrec, oda kerültek be.



Másnap éktelen csipogásra értem haza. Hát a másik páros alatt is kikeltek a kiscsibék. Öten lent voltak a földön a két mamával, de még négyen fent voltak a fészekben. Mivel már nem volt üres nyúlketrec, az óljukat szeparáltam el, hogy a kacsák ne tudjanak bemenni oda. Leraktam a négyet, tettem be nekik enni és inni. És míg ott tettem-vettem közöttük a mellette lévő ólban halk csipogásra lettem figyelmes (ez az a hely ahol a két ól egymás mellett van és fölé felfuttatva a dísztökök és a trombita folyondár). Hát az etető alól egy picike japán kukucskált kifelé. Sikerült megfognom, teljesen át volt fagyva. Vagy az előző nap kelt ki a másikkal és elbújt, vagy azóta a még ott üldögélő másik japán alól. Gyorsan beraktam a két mama egyike alá, hogy melegítsék fel. Ők még befogadták, nem tekintették kívülállónak, mivel az ő tojásaik még most keltek ki. Így a két mamának tíz kis csipogója lett.




2 megjegyzés:

Annamarie írta...

Nagyon szépek! Most picit irigykedem, mert már nálunk is elkéne a vérfrissítés!

boxa írta...

Fügének is biztos tetszenének:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...