2012. július 31., kedd

Majdnem pihenős hétvége

Őszintén bevallom, hogy a hétvége lustálkodással telt (majdnem). Zolinak sem és nekem sem volt kedvem bármit is csinálni. Aludtunk, kint süttettük magunkat a napon, bóklászottunk. Nem is emlékszem, hogy mikor volt ilyen utoljára. Mindig találtunk valami munkát.
Szombat este próbaképpen begyújtottunk a sütőbe, egy bográcsos csülkös pacal erejéig, illetve, hogy teszteljük az építményt. A pacal nagyon jó lett, de a sütő kéményét magasabbra kell építeni, hogy nagyobb húzatja legyen.



Vasárnap azért már megjött Zolinál a tettvágy és nekiállt a sütő mellett kis asztal építésének. Az asztallap alatt lesz a fatároló, ez is kapott egy kis ívet, illetve ide is került azért egy címeres tégla. Estére az asztal teteje ki lett öntve betonnal.


Hétfőre a beton megkötött annyira, hogy rákerült a teteje. Itt azt a járólapot használtuk amit még a lakásban lévő kandallós helységbe vettünk, abból maradt ki (ennek a helységnek a felújításáról majd később rakok fel képeket). Mivel kültéri így ide lerakhattuk. Ki lett fugázva és körbe kapott egy műanyag éllécet.





Most már csak annyi maradt, hogy az asztal hátlapja meg lesz magasítva lépcsőzetesen a sütőhöz, a kéményt magasabbra kell építeni, illetve a másik oldalra valamilyen fűszernövénytartót fog nekem építeni, de ez még számomra titkos. És állítólag az egész kap egy cseréptetőt, ezt csak fél füllel hallottam mikor Zoli beszélgetett az apukájával telefonon.
Ja és a segéderők mert nekik úgyebár ott kell lenniük, ahol a munka folyik.


5 megjegyzés:

Lizi írta...

Nagyon klassz!Becsülöm a szorgalmatokat nagyon!!!

Lidike írta...

Köszönjük! Már úgy várom, hogy az egész készen legyen.

Juhmeli írta...

Van segítség, lábalattlevőség bőven:) Egyre inkább kívánom magunknak is a sütőt. Már kitaláltam a helyét is. Ez a harmadik:)

Lidike írta...

Olyan szemet gyönyörködtető szerintem. Imádom a téglát! A jövő évi projekt a kemence lesz, de az idén még egy szalonnasütő hely még ki lesz alakítva. Meg még a sütő és az asztal fölé cseréptető készül. Remélem még az idén!

boxa írta...

Nagyon jó lett, ügyes Zoli!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...