2013. november 13., szerda

Ubulka, portánk legújabb macsója


Még október végén Zoli nővéréjékhez voltunk hivatalosak disznóvágásra, Ubulkát is tőlük kaptuk. Szép és termetes nyusziról van szó. Éjszaka értünk haza és mivel nem volt üres ketrecünk így beraktuk a tyúkok közé, abból az elgondolásból, hogy csak nem lesz baja. Másnap épen és egészségben elő is került. Közben a tyúkok le voltak engedve a kertbe, a kapuk tárva nyitva voltak számára is, de ő bent maradt a pajtában, ott ugrabugrált magának. Kezdte megszokni a szabad életet (ő idáig ketrecbe volt tartva), közben elkészült a ketrece is, de nem volt szívünk belerakni, annyira élvezte a kint létet. Pár nap múlva a kíváncsiság győzött nála és elindult felfedezőútra a kertbe. Nem is volt ezzel gond az elején, mert estére csak hazajött a tyúkokkal együtt. De egyik este mikor hazaértünk a korom sötétben a munkából, hát őkelmét sehol sem leltük. Fejlámpával pásztáztuk át az egész kertet, végül a cukorrépa közt találtuk meg, ott durmolt. Legutóbb pedig a kert végében a csicsóka közé bújt el és ott aludt. Átváltozott mezei nyúllá, már haza sem akart jönni.


Na de most hétvégén büntetésből ketrecbe került. Nem voltak leengedve a kertbe a tyúkok mert nem voltunk itthon, de ő csak kiszökött valahogy és a lucernában randalírozott egész nap, dűltöt-borított. Az ám csak már meg a ketrecet nem díjazza, úgy megszerette a szabadságot. Egy nap alatt majdnem szétszedte az egészet. Így ma reggel vissza raktuk őkelmét a tyúkok közé és távolabbról elkezdtük figyelni. Nem telt el öt perc sem, hát a kapu alatt már tolta is át a fejét (olyan alacsony rés van alatta, hogy ha nem látom akkor nem hiszem el). Gyorsan Zoli az orrára koppintott, így visszabújt majd beszögelte a rést. Így egyenlőre maradhat a tyúkokkal és mászkálhat az ólban össze vissza.

Nyuszilány becserkészése Ubul módra
Ő lett a nyulak között a kan. Már pároztattuk a mi két anya nyulunkkal, és Józsi bácsi is áthozott már hozzá három csajt. Úgyhogy nagyon jó dolga van nálunk, remélem ezt díjazza és meghúzza magát mert lesz nemulass :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...