2012. április 15., vasárnap

Esős napok után

Az elmúlt pár nap esőzése nagyon jót tett a kertnek. A hagyma sorok most már gyönyörűen látszanak. Az epreim is életre keltek, kellett ez már nekik. Csak lassan újra kigazolhatom mert az esővel a gazok is előkerültek.

A kert ma
Fokhagyma
Elől eper, mögötte a menta
 A gyümölcsfák virágoznak ezerrel. Mikor a meggyfa alá álltam hallottam a méhecskék döngicsélését, ők is dolgoznak ezerrel. A nektarinfán sikerült is egy szépséget lefényképeznem.

Meggyfa
Meggyfa virága
A nektarinfa dolgozója


A fóliában kénytelenek voltunk egy fűtőberendezést beállítani, mert pl. a hajnalkák egy része megfagyott a hideg éjszakák alatt. Időzítőre van kapcsolva a készülék és bizonyos időközönként este bekapcsol. De a retek a fóliában már fejesedik.

Retek
A ház előtt lévő tulipánfa is kezdi ontani virágjait. Még nem nyíltak ki, de már elég sok kinőtt.



Van két új szerzeményem is. A munkahelyemen az udvarostól kaptam egy varjúháj nevezetű növényt (a nevét Zoli mondta meg, mert a fiú nem tudta). Az interneten utána néztem, több fajtája létezik, leginkább sziklakertben ajánlják, jól bírja a napfényt és a szárazságot. Mivel nekem nincs sziklakertem, az egyik fügebokor mellé ültettem. nem szedtem szét több darabra, hanem egyben hagytam, biztos majd jól fog mutatni.

Varjúháj
A másik pedig öt szál gyökeres medvehagyma. Ezt anyukámtól kaptam. Nem sokat mutat ez a pár szál elültetve, de annak kipróbálására, hogy megmarad e a kertben, bőven elég. A ház melletti tujafák alá ültettem el a saját földjével, abból kiindulva, hogy természetes lelőhelye az erdő és a nyirkos, árnyékos helyet kedveli. Majd kiderül, hogy megmarad e. Ha megéri a virágzást, akkor majd megszedem a magját és elszóróm köré. Lehet majd egyszer egy egész kis minikertem lesz belőle.

Az árválkodó medvehagymám
És végül az egyik vadkacsát sikerült a tojásain ülve lencsevégre kapni. Úgy befészkelte magát, hogy csak a feje látszik.


2 megjegyzés:

Edit írta...

Hűűű az a tulipánfa....szoktam látni imitt amott itt pesten is kertes házakban..olyan gyönyörű
Úgy szeretnék én is ilyent, csak nem tudom hol kell keresni, hol lehetne venni...

Lidike írta...

Mi már a házzal együtt vettük. Az első évben én sem tudtam, hogy milyen fa, mert augusztus végén költöztünk, addigra elhullajtotta a virágait és csak levelek voltak rajta. Nem is nagyon boncolgattam, hogy mi lehet, hanem csak következő évben lepődtem meg igazán mikor elkezdett virágozni. Azóta az egyik szemem fénye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...