2012. április 20., péntek

Esti körséta a kertben

Este mikor lementünk a kertbe, hogy a fóliába megöntözzük a palántákat, észrevettük, hogy megjelentek az első kártevők. Természetesen a csigára gondolok. Az elmúlt napok gondolom jót tettek nekik, főleg a fűre jönnek. Így egy vödörrel felvértezve a kerítés mentén szépen körbejártuk a kertet, hogy begyűjtsük őket.



A nagy zsákmánynak leginkább a kacsák és a tyúkok örültek, csak úgy kapkodták ki egymás szájából. Gyűjtögetés közben azért egy kis zöldet is szedtünk nekik. A kiscsibékre is gondoltam azért. Még tavalyról maradt a földben egy kis lucerna, abból gyűjtöttem nekik egy kicsit, hagy ismerkedjenek a zölddel is.


Na míg ők csipegettek addig összeszedtük a tojásokat. Mostanában nem sokat tojnak, biztos most van a pihenő időszakuk.


A házba befele menet észrevettem, hogy az egyik vadkacsa elült, vagyis elkezdte kikölteni a tojásokat. Ezt abból lehet megállapítani, hogy megtépi a tollait (ezt már megtanultam).


Most április közepén kezd már a kert zöldellni. Még mindig nagyobb rész inkább szürke-fekete, de már itt-ott előbukkannak a zöld hajtások. A gyümölcsfák pedig virágoznak ezerrel.




1 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Majd elepedek egy ilyen pofás baromfiudvarért, itt is lenne mivel kényeztetni őket, azt hiszem ez lesz az idei év legfontosabb projektje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...