2012. március 25., vasárnap

Kerteztünk

Mivel mindketten dolgozunk hétköznap és már sötét van mire hazaérünk, leginkább hétvégén van időnk a kerttel foglalkozni. Ezen a hétvégén is elég sok mindent kellett elvégezni, hála szombaton egyikőnknek sem kellett menni dolgozni. Zolival elmentünk egy volt munkatársához ahol megmetszette a szilvafákat. Kapott cserébe csicsókát, annyit, hogy még Erzsike néniéknek is tudtunk átadni a szomszédba. A kert végében két sorban lett elvetve és még maradt egy kicsi, amiből majd valami finomat fogok készíteni.

A kert végébe elvetett csicsóka
Ez mind kimaradt
 Meg lett metszve minden gyümölcsfa és a szőlő is. Zolinak még segédmunkásai is akadtak a nagy munkában.

A segédekkel
Kaptunk még a volt munkatársától pár szem mogyorót. Azokat is elültette, illetve a fokhagyma is el lett duggatva.
Van egy rózsabokrunk Erzsike néniék portája mellett. Tavaly a szomszédnak a filagóriájának a tetejéig felnőtt, volt olyan ága amin 14 rózsabimbó volt. Ezt a bokrot is megmetszette, illetve a két szélső ágát szélre lehúzatta, hogy ne csak felfele, de oldalra is terebélyesedjen. Ezen munkálatok alatt pedig a macsekok segédkeztek.

A rózsabokor
Pihenő a nagy munka után
A másik elfáradt segéd
 Az előkertben lévő két fügebokor vasárnap reggel ki lett "csomagolva". A takaró faleveleket a komposztra kerültek és a bokrok meg lettek metszve. Remélem túlélték ezt a csípős telet. Majd kiderül...

Itt még be vannak takarva a fügebokrok
A bokrok között már a tulipánok kibújtak, és még egy virág. Ennek sem tudom a nevét, de majd ha virágja lesz annak a képét is felrakom és talán akkor a talány is megoldódik.

Ismeretlenem a tulipánok közt
Mindkét nap locsoltunk a kertben, illetve még ültettem egynyári virágokat balkonládába, palántázó poharakba. Ezek is bekerültek a fóliába. Az összes gyümölcsfa, bogyós bokrok és a szőlő is kapott a hétvégén egy második lemosó permetezést.
A ház jobb oldalán és az utcafronton a kerítés előtt több méter magas tujafák vannak. Biztos jó pár évbe tellett mire ekkorák lettek. Megpróbáltam fotót készíteni róla a ház egy részével, csakhogy érzékeltessem a nagyságukat. Őket is szoktam nyáron locsolgatni, mióta kiköltöztünk egy sem pusztult ki.

A tuják


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...