2012. március 19., hétfő

Elkezdődött

Vagyis elkezdtük a kertet újra benépesíteni. De előtte a legfontosabbat kellett megoldani, a fóliát újrahúzni, mert a téli viharos szelek teljesen szétszaggatták. Az én feladatom volt az új fólia megvétele, mert Zoli dolgozott még szombaton is. Miután ezt szerencsésen teljesítettem és még Ő is emberi időpontban jött haza, délután még sikerült a fóliát felrakni.

Az új fólia
Még a napba az is belefért, hogy felrotációzta a kertnek azt a részét amit beültetésre terveztünk. Illetve a kerti csapot megnyitotta (télen mindig elzárjuk, hogy ne fagyjon be a víz).
Másnap elvetettük a kertben a zöldborsót elég nagy területen, kb. 5x5 m-en. Minden évben ilyen sokat szoktunk vetni, imádunk mindenféle ételt belőle, el is szokott fogyni a következő alkalomra.
Még el lettek duggatva a hagymák, elvetve a répa, fehérrépa, cukorrépa, retek, különböző saláták.
A földben megmaradt fűszernövényeket átültettük, most a téglaút szegélyeként fognak pompázni.
A fóliába el lett vetve paprika, paradicsom, káposzta, karfiol, fűszernövények, padlizsán. Majd a megnőtt palánták megfelelő időben kiültetésre kerülnek.

Az elduggatott hagyma helye, csak már el vannak bújva
Zöldborsó
Kiültetett zöldségek

Fóliába ültetett zöldségek, fűszernövények
Én voltam a virágfelelős, vagyis balkonládákba ültettem különböző virágmagokat, függőkosárba leomló virágokat, tejfölös poharakba pedig futó golgota virágot illetve petúniát. Ezeket is bevittük a fóliába, míg meg nem indulnak a növekedésben, és amikor már látszik, hogy megmaradnak kikerülnek a helyeikre. Remélem jól végeztem a feladatomat, mert a ház utcafront felőli részét nagyon szeretném bevirágoztatni.

A függőkosarakat egy keresztfára akasztottuk fel a fóliában
A kis dobozokban petúnia van elültetve
A kerítés és a szőlő közé pedig egy sornyi mogyoró lett elültetve, hát kíváncsiak leszünk, hogy kinő e egyáltalán egy is belőle. Illetve nagy örömömre kibújtak a sóskalevelek. Van már egy zöld pontja a kertünknek.

Kibújt a sóska

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...