2014. július 28., hétfő

Újabb díj a blognak

Liebster award vándordíjat kaptam a "Muskátli Büfé" bloggerinájától amit ezúton is nagyon szépen köszönöm! Örülök, hogy az olvasóim közt tudhatóm és én is mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy őt is olvassák mert isteni ételekkel örvendeztet meg minket nap mint nap :)


A vándordíj lényege abban van, hogy válaszolni kell a díjat adó kérdéseire, majd tovább kell küldeni 4 saját kérdésünket 11 bloggernek.

Hát nem vagyok egy gasztronómiai zseni, általában hétköznepi ételeket készítek magunknak de azért megpróbálok a kérdésekre válaszolni.

Íme, a következő kérdéseket kaptam illetve az azokra adott válaszaim:

1. Van olyan étel, melyet felnőtt fejjel szerettél meg?
Nem tudom, hogy gyerek fejjel szerettem e a pacalt, de most imádom. Inkább olyan ételt tudnék mondani amit felnőtt fejjel nem ennék meg míg gyerekként imádtam, anyukám ezeket jobban az orrom alá dörgölte :D

2. Emberöltőkön átívelő családi receptek vannak a tarsolyodban?
Ilyenről nem nagyon tudok, sajnos a családban nem maradtak fenn régi írott receptes könyvek. De anyukám vadasa verhetetlen, lehet ez lesz az utókor családi receptje :)

3. Melyik - gasztronómiában - használt szótól, kifejezéstől borsódzik a hátad?
Hát amivel mostanában a neten és a tévében is összefutok az a "Sous Vide". Meg kellett néznem hogyan írják így elolvastam azt is, hogy mit takar. Már megérte ez a kérdés :)

4. Milyen, ingyenkonyhán kiadható, menüt állítanál össze egy napra a rászorultaknak?
Egy kiadós,meleg húsleves után pásztortarhonyát krumplival, füstölt szalonnával és kolbásszal, hozzá hideg kovászos uborkát tudnék elképzelni. Zárásképp pedig vargabélest sok-sok öntette.
 
Nemigen tudnék felsorolni 11 bloggert akinek továbbítanám a kérdéseimet mert már szerintem elég sok helyen járt ez a díj, ha nem mindenkinél, szerintem valakinél többször is. Illetve most nyár közepén mikor mindenki elfoglalt (ki befőzéssel, ki nyaralással), senkit nem szeretnék válaszadásra kényszeríteni. Bevallom, én magam is nehézkesen álltam neki. Ezért leírom ide a saját kérdéseimet és bárki akinek van kedve válaszolni az itt megteheti :)
 
Íme a kérdéseim:
  1. Van olyan étel amit gyerekként imádtál de felnőtt fejjel már semmi pénzért nem ennél meg?
  2. Mi az az étel amit a családod egyik tagja mindenki másnál jobban csinál a világon?
  3. Mennyire keresed és ismered a környezetedben lévő termelői piacokat, szedd magad kertészeteket, illetve háztáji termékeket árusító emberkéket? 
  4. Milyen témájú blogokat szeretsz leginkább olvasgatni?
 


1 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Köszönöm, Lidike!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...