2014. január 29., szerda

Ismerjük meg egymást újra!

Én még most veszek részt először  ilyen játékban, de nagy örömmel. Ezt a retro játékot, régi nevén Kipécéztek, Szera indította most újra útjára.

Szera munkája

A játékszabályok a következők:
  1. Linkeld be azt az embert a blogodba, aki kipécézett.
  2. Ossz meg magadról 7 dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
  3. Pécézz ki 7 embert, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba.
  4. Egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukon, hogy ki lettek pécézve.
Én a felkérést két blogtársamtól is megkaptam, Kovtamától az Ezisazis blog, illetveMuskátli Büfétől, a Muskátli Büfé blog íróitól, amelyet mindkettőjüknek nagyon szépen köszönöm :)

Akkor 7 dolog énrólam:
  1. Szeretem a kora reggeli kávémat télen a kandallótűz előtt elfogyasztani, de nyáron inkább kinn a kertben egy padon ülve.
  2. Imádok mindenféle piacra járni. Órákig el tudom nézegetni a portékákat amiket kínálnak az árusok, és elbeszélgetni velük. Főleg ha olyat árulnak ami számomra kedves.
  3. Amíg nem költöztem ki falura és nem lett kertünk, addig azt sem tudtam, hogy mi fán terem a befőzés, tartósítás. Még egy befőttet vagy lekvárt, annyit sem tettem el. Úgyhogy ha én megtanultam akkor másnak is gyerekjáték.
  4. Mai napig összekeverem a szénát és a szalmát. A legújabb beazonosítási módszerem mindkét szónál az első magánhangzó. Tehát a széna ami a jószág "elé" kerül, a szalma az pedig "alá".
  5. Városlakóként meg voltam győződve arról, hogy a választási malac az amit a választás évében (itt a képviselő választásra gondolok) vágnak le. Na itt lehet vihogni ezerrel :)
  6. Imádok sütni, főzni, de utálok maradékot kidobni (hála nem sok szokott maradni). Ilyenkor vagy jön az újrahasznosítás, vagy valamelyik jószág kapja meg (ez ugyebár étel függő). Ételt kukába NEM dobok!
  7. Tudok kötni, horgolni, hímezni, varrni. És szeretnék megtanulni kosarat fonni, szappant készíteni (természetesen kecsketejeset).
Akiket én választottam, hogy jobban megismerhessem őket:
Remélem mindenkinek lesz kedve játszani, és előre is bocsánat ha valakit már hívtak erre a játékra :)


10 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

:) drukk a kosárfonásnak és a szappannak is!

Gandalf írta...

Köszi Lidi!

Most már nem csak a receptjeidet imádom :D !

Lizi írta...

Kedves Lidike!
Nagyon megtisztelő, hogy Rám gondoltál :), de én nem vagyok kitárulkozós kedvemben.Az első és második pont megegyezik, és én nem kétbalkezesként csak most tanulok kötni...Én a vetni-ültetni szavakat cserélem fel mindig .........Köszönöm :)

BoGyo írta...

Annyira jót nevettem a választási malacon:)))
Nagyon szép a kis gazdaságotok!

Lidike írta...

Muskátli Büfé, remélem lesz akitől megtanuljam ezeket :)
Gandalf, nagyon szívesen!
Lizi, nincs semmi gond. Annak is örülök amit itt leírtál. Remélem hamarosan jobb kedved lesz:)
Bogyo, ezen mindenki nevet akinek eddig elmeséltem, főleg azok akik falun nőttek fel:)

Holdgyöngy írta...

Köszönöm, hogy gondoltál rám! S örültem, hogy olvasóm vagy!A mindenféle hasznosítás nálam is falusi találmány. Most, hogy nincsenek macskák, sőt macskaúr sem, nagy bajban is vagyok időnként. Itthon a bokrokba hordok le (kóbor)macskáknak valót. A széna-szalma (jót is nevettem rajta) nálam két olvasó az egyik Csiszi a másik Csaszi, s mindkettő táncos. Amúgy külsőre nem hasonlítanak. Ha kicsit lesz időm majd folytatom a játékot!

boxa írta...

Ha készítesz kecseketejes szappant és megyünk haza egy kis darabot adhatnál :) Olvaslak mindig, tök nézni ahogy alakultok!

boxa írta...

bocsi, szóval tök jó nézni :)

Lidike írta...

Bárcsak ott járnék, hogy adhassak belőle, de rajta vagyok az ügyön :)

Unknown írta...

Köszönöm hogy rám is gondoltál,és részt vehettem a játékban.Sok sikert a fonáshoz, és a szappankészítéshez! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...