2013. június 24., hétfő

A kert aktuális állapota

Szépen zöldell minden, a gyümölcsök kezdenek beérni (Már ha van a fán), csak az a fránya eső hiányzik. Pedig szombaton olyan csinnadrattával jött, dörgött, villámlott de annyi eső nem esett, hogy egy tálat megtöltsön. Így továbbra is locsolunk amikor van időnk, reggel vagy este. Legfőképpen az uborkát és a paprikát. Most már eljutottunk oda, hogy a fóliába ültetett uborkák is kaptak madzaghálót, hogy legyen hova felfutniuk. A kinti uborkából már egy-két darabot szedni is tudtunk, illetve van egy sor ahol a kisebb palánták lesznek elültetve.


Már találtam piros paradicsomot is. De a legtöbb még zöld illetve nagyon sok tőn még nincs is termés. A hagyma és a zöldborsó rengeteg közt előbújtak a földben lévő paradicsomok is, így szokott lenni koktélparadicsomunk, azt sosem ültetünk.


Szépen növekszik a zöldség, jégcsapretek (remélem lesz is belőlük valami), kapor, mángold (na ez alig akart kibújni, így is elég ritkás lett), karalábé, káposzta, az Ágitól kapott eperkukorica. Spenót csak két kis bokorral lett, úgy látszik nem szeret nálunk lenni. A céklát kétszer vetettük el de így is nagyon ritkás lett, de már tavaly is küszködtünk vele. Az azelőtti évben pedig annyi volt, hogy nem győztük enni. A sóskát már egyszer megszedtem, most újra hozza a leveleket, a zöldbab, tarkabab és a padlizsán pedig virágzik.

Mángold, kapor, hátul egy kis saláta
Zöldség, jégcsapretek és a felmagzott saláta
Karalábé
Eperkukorica
Cékla, paprika
Zöldbab, mögötte padlizsán
Kapor, hogy került ez ide?
Tarkabab
Két kis bokor új zélandi spenót
Torma hegyek
A most kibújó tarkababok
A már kiültetett tökféléken kívül (amit elég szépen elvert  jég, de csodálatos módon magához tért) még sikerült legalább hatvan tövet kirakni. Nem is bánom, mert legalább egész nyáron tud majd a jószág lakmározni belőle. Úgy voltam vele, hogy amíg van hely pakoljuk ki, sokat nem kell vele foglalkozni.




1 megjegyzés:

mancoka kertje írta...

Nagyon szép a kerted! Gratulálok! Igazi torma nagyhatalom vagy, ahogy elnézem. Csodaszépek a lilakáposzták is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...