2012. augusztus 10., péntek

A kerti sütő és környéke is alakul

Most, hogy a héten Zoli itthon volt, sok mindenre volt ideje, hogy csinálgassa. Lenyírta a füvet, amit én is csinálnék ha be tudnám indítani a benzines fűnyírót. Meg lett ígérve, hogy jövőre kapok majd egy kis elektromosat, azzal majd elbíbelődhetek. A kertben kapálgatott, ültetett retkeket meg kaprot. Akartunk céklát is ültetni, de sehol sem kapok magot, mert nekünk már elfogyott. Pedig jó lett volna, mert még bébi állapotra megnőtt volna.
A sütőt is csinosítgatta. A kéményét magasabbra építette és ácsolt az egész fölé egy tetőt. A tető a helyére lett rögzítve, még csimpaszkodott is rajta, hogy rendesen bírja e a súlyt. Már csak festeni kell és a cserepeket a helyére rakni.





A kis asztalka fölé is kerül tető, így amit oda pakolunk esőzés esetén nem fog megázni :) Teljesen el vagyok ájulva az egésztől. És még hol a vége? Ha minden teljesen kész lesz én bíz ide kiköltözök :)
A tetőre kerülő cserép is használt. El kellett bontani a górét, mert már nagyon ramaty állapotban volt. Az azon lévő cserép kerül erre a tetőre, de előtte természetesen majd megtisztogatom, most csak próbaképpen lett felrakva az a kettő.


A sütőnél kiülős placc két oldalára pedig betonból készül egy magasított ágyás. 30 cm magas betonszegély lesz kiöntve, a külső része pedig majd beton lapokkal lesz lezárva, a két rész közti távolság kb. 20-30 cm, ez majd földdel lesz feltöltve és jövőre már ebbe ültetjük majd az oda tervezett növényeket.





Este volt a fóliában egy szépséges vendégünk, hagyta magát fotózni.







Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...