2013. augusztus 1., csütörtök

Kerti wellness


Az az igazság, hogy az elmúlt években sem nagyon jártunk nyaralni, idén pedig a kecskék miatt főleg nem fogunk. Egy-két napra meg tudjuk oldani, hogy a szomszéd Józsi bácsi átjön megfejni Hercegnőt (természetesen ilyenkor a tejet nekik adjuk), de hosszabb időre mi sem szeretnénk leterhelni őket. Így arra az elhatározásra jutottunk, hogy veszünk egy kerti medencét.


Zoltán öntött ki 40x40 cm-es betonlapokat, ezekkel raktuk ki az alapot. A medence alá rossz szőnyegeket pakoltunk,  hogy ne a betonnal érintkezzen közvetlen az alja. Majd feltöltöttük rendes csapvízzel (a kút vize nagyon vasas és félő volt, hogy egy idő után besárgítja a medencét).


Hát nem nagyon sikerült a placc közepére elhelyeznünk a medencét, na de majd jövőre már rutinosabbak leszünk. Amikor pedig nincs használatban, akkor csak letakarjuk, hogy ne szálljon bele mindenféle piszok. Zolival csináltatni akarok egy keretet amire majd feszítek valamilyen sűrű szövésű függöny anyagot, majd ezzel tisztítom a medencét a mindenféle bogaraktól és falevelektől.
Isteni este a munka után megmártózni benne, egyáltalán nem bántuk meg, hogy megvettük :)


2 megjegyzés:

mancoka kertje írta...

Szuper ez a medence! Biztosan nagyon fogjátok szeretni. Mi az idén nem állítottuk fel, mert hűvös, esős nyarat jósoltak (elhittük) Később pedig mindig csak halasztgattuk, de nagyon hiányzik. Azért legalább klór tablettát tegyetek bele, meg algaölő is jó lenne mert hamar tönkre megy kezeletlenül ebben a melegben a víz. Jó wellneszezést nektek!

Lidike írta...

Van mindkettő benne (nekem kettő az egyben tablettám van). Zoltánom pedig pont tegnap eszkábált nekem egy nagyméretű sütőlapátra hasonlító szerkezetet amire harisnyát húztam és ezzel szedtem ki a kisebb piszkokat és bogarakat a medencéből. Most olyan tiszta mintha ma öntöttük volna bele a vizet és nem egy hónapja :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...