2013. április 2., kedd

Fadarabolás, kerítés építés

Az ünnepek alatt sem állt meg az élet nálunk, főleg, hogy Zoli apukája nálunk volt. Sikerült nekik az összes hulladékfát feldarabolni. Eddig egy ponyva alatt az udvaron volt a kb. 1-2 köbméternyi fa, most, hogy kiürült a fatároló volt hova berakni. Természetesen volt munkafelügyelő is aki koordinálta az eseményeket. Remélem már nem sokáig kell fűteni, nem bánnám ha maradna következő télire is valamennyi fa. De nyáron így is-úgyis venni kell, csak nem lenne mindegy, hogy mennyit.





Közeb Zoltán megelégelte, hogy a szomszéd kerítése megint beomlott. Ez az a szomszédunk aki nem lakik ott. A kerítése már teljesen el van korhadva, és pont az az oldali amit neki kellene rendben tartani. Egy része már múltkorában kiborult, a kutyák pedig az ő portáján rohangáltak. Amikor ezt mondtuk neki, csak annyi volt a válasz, hogy őt nem zavarja, legalább az ő kertjét is védik a kutyák.
Úgyhogy apai segítséggel kiszedték a kerítést és újralécezték az egészet, természetesen saját fából. Kíváncsi leszek, hogy ha majd meglátja a szomszéd mond e majd valamit.




Az elkorhadt kerítésrészt a tűzre hánytuk, de volt több nagyobb darab amit egyben ki tudtak szedni. Na ezt újrahasznosítás végett fel lett használva. A kertben lévő komposzt tárolónk egyenlőre tele van és arra már nem akarnánk pakolni, hagy érjen ami már benne van. Úgyhogy a kert végében a kerítés darabjaiból készült egy másik komposzt tároló. Egyenlőre három oldala van, majd ha kezd megtelni akkor lesz az eleje lezárva.

Ez a már megtelt komposzt tárolónk


Végül egy pillanatkép a tesókról, Csibész és Betyár összebújva.



2 megjegyzés:

Timi írta...

Szia!
Nagyon jó a blog, sok hasznos dolgot találtam nálad!Örülök, hogy megtaláltalak:)

Lidike írta...

Szia! Örülök, hogy idetaláltál, én is jártam már nálad :) Te is nagyon ügyesen csinálod, nem győzőm visszaolvasni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...