2013. január 29., kedd

Macskáim vadászpraktikái

Szombaton mikor kinéztem az ebédlő ablakán nem hittem a szememnek. Hirtelen azt hittem rosszul látok, Chowder cicó, a piszok hát nem benne fekszik a madáretetőben. Nekem sem kellett több, gyorsan kiviharoztam és kitessékeltem onnan. Azt hiszi, hogy neki lett odarakva a madáretető, hogy madarat foghasson. Egy ideje biztos műveli már ezt, mert az utóbbi időben észrevettem, hogy ebből az etetőből nem fogy ki a napraforgó és nem értettem, hogy miért. Hát ezért, a madarak miatta nem jártak ide.



A másik jómadarat, Bátort pedig a konyhaablakból pillantottam meg. Zoli az ablak melletti tuja fára felrakott két lopótököt és azokat töltötte meg maggal. Azért, hogyha a konyhában teszek-veszek legalább láthatom a madarakat amikor jönnek a magért. Na hát Bátorka az etető feletti ágak egyikéről kukucskált lefelé és várta a madarakat. Őt is szépen letessékeltem, persze nem tetszett neki sem.

Na hol kukucskálok?

Kormost vadászás közben még nem tudtuk megfigyelni, csak már akkor pillantottuk meg amikor vagy egy patkánnyal vagy egy galambbal a szájában került elő, de hozott már egeret és vakondot is. Ő biztos, hogy nagy vadász.



El sem tudom képzelni, hogy miket művelhetnek ezek a macskák míg mi nem vagyunk otthon.

3 megjegyzés:

Lidike írta...

Üdvözöllek nálam, nagy öröm számomra ha új olvasó jelentkezik be, mert ezáltal kapok visszaigazolást, hogy nemcsak saját keftelésből írogatok hanem mások örömére is.

Azt a patkányt most így utólag belegondolva nem is biztos, hogy ő fogta (de fogott már az 100 százalék). Van négy tacskóm és tény, hogy azok nagy patkányozók, és lehet volt neki egy kis segítsége. Azt már láttam, hogy a kutyáim a macskáimmal együtt vadásztak. De hát aki kapja azé...

Petra írta...

Huh, az az utolsó kép nem a legjobb emlékeket ébreszti bennem. Fene az ocsmány fajtáját (már bocsi).

Szóval azokat a jó kis házikókat nem is a macskáknak tetted ki?

Unknown írta...

Macska a madáretetőben, ismerős.:)
Az egyik ismerősünknél meg egyszerűen a madáretető közelében levő kerti padra bútorozott be egy barna rétihéja.:)
Azóta azt mondják, hogy ők így modellezik a táplálékláncot a gyerekeknek.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...