2012. november 5., hétfő

Még mindig betakarítunk

Na nem azért tart ez nálunk ilyen sokáig, mert annyi minden van még a kertben, hanem az időhiány az ami lassít minket. Hét közben már nem is tudunk a kerttel foglalkozni, én sötétben megyek-jövök munkába, Zoli meg a múlthónapban is kb. hat napot volt itthon, mindig elég messze dolgoztak, így ott is aludtak. Pont hétvégén néztem Józsi bácsiék kertjét, szépen ki van már szedve minden a földből és el van egyengetve, na mi ettől még elég messze vagyunk.
Még a nyár elején pár sornyi zöldséget vetettünk el, mivel minden évben a bogarak ráták össze és aprók is maradtak, nem akartunk sokat vetni. Most elég szépeket sikerült kiásni, meg is lepődtünk egyik-másik méretén. Szépen ládába rendeztem őket és lekerültek a pincébe.


Elkezdtük a fejtős babot is leszedni a bokrokról, egy furikkal lett, rám vár a megtiszteltető feladat, hogy kifejtegessem belőle a szépséges babszemeket. Esti mulatságnak tervezem. Míg a babot szedtük, találtunk még paprikát és egy szivacstököt is. Meg szedtünk pár cső kukoricát amit díszként kiakasztunk a sütőre.


Zoli elkezdte kiszedegetni a kertben a paradicsom és paprika töveket és minden a komposztra kerül. Még egy-két napot lesz itthon, megpróbálja minél jobban kitakarítani a kertet. Közben én még szedtem mángoldot a baromfiknak, nagyon szeretik. Még mindig szépen nőnek a levelek, gondolom addig míg el nem fognak fagyni.


A körtefáról leszedett már egy láda körtét, ez is rám vár, hogy befőttet és lekvárt készítsek belőle. Illetve a földről felszedtünk egy hordónyi körtét a cefrébe is. A kerítésről szedjük lefelé a dísztököket is. Rengeteg van belőle, így egy részét a baromfi fogja megkapni, kettéhasítjuk nekik, ők meg kicsipegetik a belsejét. Még mindig találunk megbújva lopótököt és sikerült leszedni a meggyfáról az utolsó kolbásztököt is.
A sütő környéke is rendbe lett hozva. Leszedtük a díszbabot (ez is ehető bab), egy fél ládával lett (lesz mit fejtegetnem esténként), kiszedtük a töveket és a paradicsomot is, a betonkeret amit Zoli még nyár vége felé készített fel lett töltve földdel. Fűszernövényeket ültetett bele és a kertből felhozott sütőtökök is egyenlőre díszként ide kerültek.


A díszbabban ilyen szépségek leledzenek





A négy napból csak egy nap jutott ezekre a dolgokra, így csak ennyire  jutottunk kertileg. Lassan de haladunk, remélhetőleg előre :) És akkor egy kis cukiság a végére :)



3 megjegyzés:

Fernel írta...

Jó hírt hallani felőled!
Nagyon irigykedek, nálad mennyi minden van :D
Én is mindent szeretnék, aztán csak a korlátokba ütközök, vagyis a kertméretbe.
Nálam már csak néhány tő karalábé maradt kint, azt meg nem sietem kiszedni, most kezdtek hízni, tavasz óta csak sínylődtek. Maradt még néhány zöldség, de olyan vékonyak, hogy semmi értelme felszedni, jobb lesz, ha ott marad zöldnek tavaszra. Meg hát, ha nagyon szorulok, akkor kiszedegetem a nyusziknak.
Ja, nem is mondtam, van két kislány nyuszim, hamarosan jön hozzájuk egy bakocska, meg talán még egy kislány.
Ők a jövő reménységei :D
Gyönyörűséges lett a sütő környéke, azok a tökök... hmm, nagyon csini a fűszerkerted is!

Ja, kérni szeretné, hogy ha lehetséges, valamit csinálj a komment beállításokkal, ha belépek az oldaladra, nem ismer fel, nem enged profilt sem választani, most is a végtelenségig ctrC+ frissítés gomb nyomogatása lesz, mire egyszer kegyeskedik rájönni, ki vagyok.
Tapasztalatom szerint ha felugró ablakot állítasz be, és kikapcsolod a szóellenőrzést, akkor nem lesz ilyen probléma.
Köszike!

Fernel írta...

Fernel kicsit beszélni magyar+ disgraphiás :D
ctrC- ctrV, és természetesen szeretnék :D

Muskátli Büfé írta...

Nagyon sok szépség örvendeztet benneteket így őszutón is - gratulálok. A munka mindig meghozza gyümölcsét vagy zöldségét vagy kutyamosolyát :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...