2012. június 11., hétfő

Készül a kerti sütő

Mivel a nagy esőzések miatt a kertben nem nagyon tudunk dolgozni, ezért Zoli kitalálta, hogy elkezdi építeni a kerti sütőt. A fából készített kiülős köré a lugast már megcsinálta, de az alja eléggé hepehupás volt, illetve sok helyen a gaz és a fű is feltört.


Ennek a résznek a lebetonozását pár héttel ezelőtt már több részletben megcsináltuk.






Mivel több menetben lett lebetonozva mindig maradt ki valamennyi beton. Ezekből kis köröket öntött ki, amelyből út lett kirakva a kútig.


A sütőről nincs rajzolt terv, hanem ahogy folyamatosan építi úgy alakul ki. Annyi bíztos, hogy egyben lesz a bográcsozó, grillező és füstölő. A bográcsnak lesz majd valamilyen kampó kialakítva ahova fel tudjuk akasztani, a grillrácsnak is lesz egy tartószerkezet amire a rácsot rá tudjuk fektetni, illetve a füstölés miatt kémény lesz a tetejére kialakítva. Füstölés esetén a nyílásokat majd valamilyen fa vagy kovácsoltvas ajtókkal elzárjuk. A sütő bal oldalára egy asztal fog kerülni, és valahol még lesz tartórész a fűszernövényeknek. Én ennyit tudok, a többi Zoli fejében van valahol. Ő csinálja, ő látja leginkább, hogy milyen lesz, nekem meglepetés. Még Zoli sem csinált ilyet, ez az első darabja.







Egyenlőre itt járunk. Az eső miatt lett letakarva. Látszik, hogy bontott téglából készül, eléggé rusztikus, de nekem így is nagyon tetszik. A kis lyukon keresztül ebbe a nyílásba lehet majd lekaparni a parazsat.

4 megjegyzés:

Edit írta...

Nagyon klassz lesz bizti ha kész lesz a kerti sütőtök. Szeretném megkérdezni, hogy a betont mibe öntöttétek ki, mármint a körökhöz?

Lidike írta...

Az építkezéseken használnak narancssárga csöveket (majd felteszek egy fotót), ezek különböző vastagságban vannak, az van levágva kb. 15 cm magasra. A járdára lerakott újságpapírt, erre rá a csövet és ebbe öntötte bele a betont. Utána rögtön húzta is le róla a csövet nehogy belekössön.

Edit írta...

Köszi a választ. Nagyon nagyon tetszik. amikor lehúzta róla, akkor meg nem folyt szét a beton? Bocsi az ilyen kis bárgyú kérdéseimért, de lehet ilyennek én is nekiveelkednék, aztán nem tudom, hogy sikerül. Meg nem is nagyon értek hozzá, ezért kérdezem.

Lidike írta...

Semmi baj, nyugodtan kérdezz. Nem folyt szét, eléggé masszív anyag. Zolival majd egyeztetek (most nincs itthon, Üllőn dolgozik,hétvégére jön haza) és leírom neked. Gondolom a betont jól kell kikavarni és akkor nem folyik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...