2017. június 14., szerda

Hőmérséklet takaró 2017 - Az első négy hónap

Itt még nem is adtam hírt a készülő takarómról. Igaz most lemaradásban vagyok egy kicsit de azért szorgalmasan csinálgatom. De kanyarodjunk még vissza az elejére.Megalkottam a színskálát pár nap alatt (volt variálás ezerrel, kivettem, hozzáraktam, átpakoltam) majd kitaláltam a téli égképet is. Ekkor már januárból eltelt pár nap. Így ideje volt hozzáfogni. Elkészítettem az első nyolc napot, összevarrtam és amit láttam egyáltalán nem tetszett. A skálában egymás után nagyon jól néztek ki a színek de amikor már az időjárás alakította a képet, borult minden. Így újraterveztem az egészet. Volt pár lehetetlen szín amit kivettem a skálából, valamelyik szín helyett másikat raktam és a hőfokok beosztását is újragondoltam (az új skáláról és téli égképről nincs fotóm, még ezt pótolnom kell). Az a gond, hogy hiába van ebből a fajta fonálból sok szín, de elég sok benne ami nem fért bele a takaróba és a maradékból kellett gazdálkodni.

Az első variáció
Itt már az újragondolt skálával készült az új variáció
Az új variáció

Január
Így már azért jobban tetszett, egyenlőre még semmi keresni valója nem volt a zöldnek a téli hónapban. Igaz február végére azért csak megzöldült egy kicsit a takaró, de szerintem annyira már nem volt zavaró.

Január és február
Márciusban megjelentek a tavasz színei, elkezdett kivirágozni az egész. Itt már az égkép színeit megváltoztattam, a nap az most már sárga lett, a felhőnek egy mályva színt választottam, az eső pedig kékeszöld színt kapott. Ahogy nőtt a takaró egyre nehezebb lett fotózni, nem tudtam hova kiteríteni, hogy egy teljes képet tudjak róla készíteni. Így kivittem a szabadba és egy bútorlapra fektettük fel majd létráról készítettünk róla teljes képet.

Megjelentek a tavasz színei
Az első negyed év

Március végéig teljesen naprakész voltam, de innentől borult a bili. Mivel elkezdtük fejni a kecskéket így mindennapos tevékenység lett a sajtkészítés ami a takaróm rovására ment. Tavaly nem értettem, hogy egyesek miért voltak lemaradva a takaróikkal, na idén megtudtam :) Május hónapban horgoltam meg még április napjait amit egy két napos kiruccanáson sikerült is felvarrnom. Jelenleg május 10-ével vagyok kész, 34 nap lemaradásban vagyok, de bőszen csinálgatom. Természetesen az egyik színem, egy kék, el is fogyott és pont még az egyik naphoz kellene, így még ezt is meg kell vennem most, de majd év vége felé mikor hűlni fog az idő úgyis kelleni fog.

Április még blokkokban, május pedig papíron
Áprilissal bezárólag1 megjegyzés:

Gyöngyös írta...

Gyonyoruuuuu!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...