2014. január 27., hétfő

Hull a pelyhes, havazik


Péntek éjszaka hozzánk is beköszöntött a hullapelyhes, szombat reggelre elég tetemes hó leesett. Nem is kezdhettük mással a napot mint hólapátolással. De jó megállni közben egy kicsit és körbenézni, annyira gyönyörű ilyenkor a táj. Ha erdő mellett laknék, akkor legszívesebben elindulnék sétálni ebben a szépséges időben. De hát nem ott lakunk, így marad az otthoni tűnődés.

 
Olyan nagy lapátolást nem rendeztünk, mert egyfolytában esett a hó. Csak a csapásvonalakat alakítottuk ki, hogy tudjunk közlekedni az ólakhoz és a ház körül. Mivel elég havat befújt a szél a kecskék és a baromfik elé, így most már nem lehetett halogatni az ólak oldalának körbekerítését. Mivel Zoli apukája pont nálunk tölt egy hetet, így volt segítség is. Már régebben megvettük a fóliát, csak idő nem volt még megcsinálni. Szombat délelőtt ketten körbehúzták az ólak oldalait, falécekkel rögzítve lett a kerítéshez. Az ajtóknál meg kellett oldani, hogy nyitni-csukni lehessen.


Ez átmenetileg megteszi addig míg havazik, így nem lesz havas és vizes az előterük, és nem utolsó sorban a szél sem süvít keresztül, illetve világos is. Nagyon jól érzik magukat a körbe kerített részen, csak azoknak nem tetszik akik állandóan kilógtak a kertbe :)




A malackák is most találkoztak a hóval először, kíváncsian túrtak bele. De hamar rájöttek, hogy hideg így nem nagyon akaródzott nekik a kijövetel az ólból. Vasárnap kisütött a nap, akkor kimerészkedtek napozni, főleg azután, hogy Géza bácsi elásta a havat egy szakaszon előttük. Észrevettük, hogy nem nagyon szeretnek a hóra lépni, cidriztek rendesen. Egész hétvégén leginkább bent feküdtek a meleg szalmán :)


Hétvégén az összes madáretetőt ellenőriztem és ahol kellett napraforgóval fel is töltöttem. Elég hamar megjelentek a cinegék, hordták el a magokat. Jöttek vadgalambok is, csak a lopótökből kialakított etető feladta nekik a leckét, nem tudtak rászállni, pedig méregették minden irányból. De hamar felfedezték a kertben lévőt, abból már tudtak magvakat csenni.

4 megjegyzés:

kovtama írta...

Nálatok is jó sok esett,nálunk is. Én már nem vártam, tavaszt szeretnék.:)

Nézz be a blogomba légy szíves.:)

Bodzás Vendégház írta...

Én még örömködök, mert nálunk épp csak havazgatott, eddig a hólapátolás megkímélte a derekamat:)) Épp csak mutatóban van egy kevés hó nálunk. Szép az állományotok!

Muskátli Büfé írta...

Milyen helyesek az állatkák :)

Muskátli Büfé írta...

Nézz be kérlek hozzám, egy kis játékra hívlak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...