2013. szeptember 25., szerda

Közben a kémény is elkészült

 

Igaz egy kis csúszással. Mindig volt valami fontosabb dolog amit meg kellett csinálni, de végre valahára ez is kipipálva. Párszor azért megfordult velem a föld mikor láttam, hogy Zoltánom milyen magasságokban ténykedik. Készített fából egy állást (nem tudom, hogy pontosan hogyan hívják), hogy egyre magasabbra tudja építeni. Azt hittem, hogy abba sem akarja hagyni.



Végül nem vettük meg az ívet a kémény tetejére, de a beton fedlapot sem. Azt a lyukas négyszög lapot olyan áron vesztegették, hogy úgy döntöttük inkább Zoli megcsinálja. Készített egy sablont amit felrakott a kémény tetejére és ott öntötte rá ezt a fedlapot. Így hatod annyiba került, mint amennyiért adni akarták.


A főpróbás begyújtás is megtörtént. Vízzel feltöltöttük a radiátor rendszert és hétvégén begyújtottunk a kazánban. Gyönyörűen szállt ki a füst a kéményen, Zoltánom büszkén mondta, hogy jó a húzatja :) Remélhetőleg a kéményseprő is rámondja az áment majd amikor jön ellenőrizni.


1 megjegyzés:

Gandalf írta...

Hát gratula! Sok mindent megcsinálok magam is, de ennek nem mertem volna nekiállni. Nem a magasság miá, hanem mer' még sosem csináltam... Remélem a továbbiakban is frankón működik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...