2013. szeptember 9., hétfő

Növögetnek az apróságok

 

A kis gyöngyösök kiköltöztek a háromemeletes ketrecből, kaptak egy saját ólat még múlt héten. Az első pár napban még onnan sem mertük kiengedni őket, inkább hagytuk, hogy felfedezzék a jóval tágasabb teret. Megvolt az első szárnypróbálgatás, nagy repdesés folyt odabenn. Gyönyörű tollakat növesztettek.
Mivel hétvégén otthon voltunk és napközben jobban oda tudtunk figyelni rájuk így kitárult nekik is a nagyvilág. Elég félős jószágok, egy óra múlva is csak a japánok és pár gyöngyi volt kinn az udvaron. De a küszöbről jókat nézelődtek. Azért végül mindegyik kimerészkedett, de nem nagyon lehetett őket nézegetni, mert mindig megijedtek és visszarohantak az ólba. De azért napoztak is egy kicsit :)


A kis nyuszik is kezdik felfedezni az óljukat. Zoli kiszedte azt a deszkát amitől nem tudtak kimászkálni a jó meleg fészekből. Most már állandóan kinn macerálják az anyjukat és kóstolgatják az ő eledelét. A száraz kifli nagyon bejött nekik, csak úgy darálják. De van amelyik a lucernában szeret rágcsálni, egy-kettő pedig a szemes kukoricában kuksol. Mindegyik megtalálta a kedvenc helyét.
Lassan a másik nyuszink is meg fog elleni, neki is készül az ólacskája.



A kismalacok is egyre pofátlanabbak. Most már nem is félnek tőlünk, alig bírunk bemenni mellettük a baromfi udvarra. Már rohannak oda hozzánk, hogy hátha kaját vittünk nekik. A táposba pedig amikor bemegyünk addig kunyiznak míg száraz kenyeret nem kapnak. De nagyon édespofák, állandóan mosolyognak :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...