2013. szeptember 23., hétfő

Újabb jövevények

Az elmúlt héten újabb jövevényekkel gyarapodott kisebb állatfarmunk :). Még a hét elején végre megfialt a másik nyuszink is. Hamarabbira vártuk a szaporulatot, de lehet, hogy csak mi számoltuk el a napokat. Mindegy, csak egy a lényeg, hogy mind az öt pici jól van és szépen gyarapodnak. Színvilágban mind az anyjára ütött, csak hárman a fehér bundát is bevállalták a fekete mellé.


Közben megint kikeltek két japán alatt a tojásokból a kiscsibék. Ők most kerültek át a háromemeletes bölcsibe de a mamák nélkül. A mamik mindig kiborítják a vizüket és a tápos tányérjukat, így mire este hazaérünk állandóan szomjasak szoktak lenni a kicsik. Így a mamák menesztve lettek, a kicsik meg jól el vannak egymással. Egész nap világítjuk őket lámpával így nem is fáznak.
Ja míg el nem felejtem, két japánom megint elült, nem tudom mikor akarják abbahagyni, úgy látszik a hideg idő sem vette el a kedvüket az üldögéléstől :)


Csütörtökön mikor a takarmány boltban voltunk találkoztunk egy sráccal akinek eladó vietnámi malacai voltak. Mivel amúgy is venni akartunk egy kant (eddig három leányzó van), így elmentünk hozzá megnézni őket. Egyik szebb volt mint a másik. Ki is választottunk egy fehér alapon fekete foltost. De volt ott vaddisznó csíkos lányban, természetesen Zoli szemei rögtön felcsillantak. Így pénteken nem egy hanem két malackával tértünk haza. A kislány a Katica nevet kapta, a kisfiú pedig Borsó lett :). Így most van egy kan és négy lány (ha jól tudom úgy mondják, hogy göbe). Kettőt fogunk megtartani anyának és kettőt pedig majd levágunk. Vagy legalábbis ez a terv :).
Ja a két kicsi vasárnap reggel meglépett (átfértek a kerítés alatt), a kert végébe találtuk meg őket. Volt nagy visítozás mire kézbe kerültek.


Vasárnap pedig elkezdtek kibújni a keltetőben lévő tyúktojásokból a kiscsibék. Ma reggel még csak ötöt tudtam kirakni az akváriumba, de több tojás már meg volt törve, egy pedig már félig ki volt bújva. Munka után igyekszünk  haza, hogy minél hamarabb megnézzük, hogy rendben vannak e a többiek.


1 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Szépen gyarapodtok, Lidike! Mit is szoktak mondani születéskor? sok boldogságot, jó egészséget! Sok örömötök legyen bennük - mert munkátok az lesz rendesen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...