2012. június 18., hétfő

Június közepén a kertben

Az elmúlt egy héten rendesen esett az eső, a kertben egész héten nem lehetett csinálni semmit. Ahogy ráléptem a földre, bokáig süllyedtem. De a hétvégével megjött a meleg és a napsütés. Már kellett, mert a gaz az rendesen nekiindult. Egész héten azon agyaltam, hogy ennyi munkát, egy hétvégén hogyan fogjuk elvégezni, de megérkezett péntek este a felmentősereg Zoli apukájának személyében. Úgyhogy szombat reggel nekiálltunk a kert gazolásának, Géza bácsi csak úgy irtotta a nem kívánt egyéneket kifelé a kertből. Én csak azt láttam, hogy a gané egyre csak növekszik.


Zoli közben a kerti sütőt csinálgatta. Valamennyit haladt, de nem sokáig tudta csinálni, mert inkább a kertben segített az apukájának.


Délután kiszedték a már megért zöldborsót a földből, mert a helyére más lesz kiültetve. Én közben elkezdtem a csöveket leszedegetni a bokrokról. Ezzel nem is végeztünk estig. Kb. másfél láda borsócsövet szedtünk le és még két nagy kupac bokor maradt vasárnapra.





Vasárnap jöttek anyukámék, úgyhogy négyen (Géza bácsi, Anya, Apa és Én) leszedtük a maradék csöveket és kezdtük kifejteni a borsót. Ez betartott egész nap, csak ebédelni álltunk meg. Este 33 zacskó borsót pakoltam be a fagyasztóba, több mint 20 kg (és még lesz). Jó nagy munka volt, a család nélkül nemigen végeztem volna vele hamar. Meg is invitáltam őket a lecsóbefőzésre is :)))


Közben Zoli a borsó helyét felrotációzta és kiültette a sütőtököt. Illetve a fóliában volt még uborka, zellergumó, paprika, paradicsom és rebarbara palánta, ezek is kikerültek a végleges helyeikre. Most már csak uborka maradt a fóliában. Az összes paprika és paradicsom fel lett kötve. Mindenhol levágta a portán a füvet, ennek a baromfiudvar lakói örültek a leginkább. Géza bácsi pedig este indulás előtt levágta az összes mentát, és elvitte, hogy majd náluk a fóliában kiszárítja. Mi már dobozban kapjuk vissza teaként.

Van olyan káposztánk ami a sok esőtől kireccsent
A sok gaz közt ennyi céklát találtunk, nagyon szomorú vagyok
A zöldborsó hűlt helye, de a kerítésnél a sütőtökök már el vannak ültetve
Itt volt a menta, de pár héten belül megint burjánzani fog
Szép lassan a fekete szeder is beérik
A kert a végéről fotózva

2 megjegyzés:

Fernel írta...

Gyönyörű!
Elakadt a szavam...

Lidike írta...

Köszönjük!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...