2012. április 23., hétfő

Hétvégi kerti munkálatok

Eléggé hűvös és esős idő volt hétvégén, de azért pár dolgot elvégeztünk a kertben. Először is a hagyma ki lett gazolva, ahogy nő egyre szebben látszódnak a sorok.


A zöldborsót is kigazoltuk, illetve azokon a helyeken ahol nem nőtt ki, ott újravetettük. A különféle futós babok is el lettek vetve, készült nekik sátorszerű tartók amikre majd fel tudnak futni.



Pár málnatő átültetésre került. A zöldbab a fólia mellé lett elvetve. Van egy nagy lopótökünk, annak a magját még télen kiszedtük, ez is el lett ültetve a kerítés mentén. Remélem sok termést fog hozni, nekem nagyon tetszik, elég sok helyre ki tudnám rakni dísznek.

A kiszáradt lopótök
A szomszéd Józsi  bácsi kiegyelte az epret náluk, nagyon sokat kiszedett, mert sűrűn voltak. Így hozzájutottunk öt nagy lavórnyi palántához, amit hat sorban el is ültettünk. Kezd elég pofás epres parcellánk lenni.







2 megjegyzés:

Edit írta...

Nagyon klasszul néz ki a kertetek, én későn vetettem, és csak hétvégén tudok, nálam még csak a borsó bújuk, és most dugdostam el a fokhagymát. A babhoz a karókat látom össze borítottátok, de van közé még húzva valami drót, amin futnak?

Lidike írta...

Még nincs, ez a váz. Majd ha kibújnak akkor lesznek a damilok lefeszítve.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...