2017. január 1., vasárnap

Az év utolsó napján


Úgy látszik számunkra ez a nap sem másabb az év többi napjánál, mindig van mit tenni. Itthon volt velünk Géza bácsi is, általában karácsony másnapján érkezik. Reggel korán keltünk (de szerintem ez már megszokásból) és míg én elkészítem a fiúknak a reggelit (én ilyenkor csak a fincsi kávémra vagyok kíváncsi :) ) addig Zoli megetette a jószágokat. A pocakos kecskék ebben az időszakban nagyban tudnak takarmányolni, de nem is sajnáljuk tőlük.
A kecskekarámon vágtunk egy kis nyílást így a tyúkok és a kacsák ki tudnak menni a kertbe bogarászni, de szórunk ki nekik kukoricát is. A nyuszik kaptak finom zöldséghéjat pluszban, a malackáknak pedig vittem fincsi sütőtököt :)
Megreggeliztettem a fiúkat majd mindkettő ment a dolgára. Befejezték a kertbe vezető kaput. Azt kellett megoldani, hogy nagyobbra tudjuk nyitni, hogy ha jön egy nagy szénabála le lehessen gurítani a fóliába. Hegesztettek, kalapáltak, fúrtak, faragtak. Egyenlőre a fólia az átmeneti tárolóhelye a szénának, de el lesz bontva és a helyére húzunk fel egy normál szénatárolót.


A fóliát is meg kellett egy oldalon foltozni mert eléggé szétszaggatta egyik este a vihar így a tetején egy óriási lyuk tátongott. Mikor ezekkel végeztek utána az üstházra hegesztettek egy ajtót, mert jött Tamás barátunk, hogy süssön egy kis tepertőt az üstben. Nem akarta bezsírszagozni a lakásukat, igaza is van, nálunk meg megoldható a kinti sütögetés.




Volt még faaprítás, Zoli pedig dolgozott egy kicsit a műhelyén. Mivel maradék kaja és sütemény is volt bőven amit ebédelhettek, így csak vacsorára főztem, disznóhúsból készítettem egy tepsis krumplit füstölt szalonnával és hagymával. Nem egy ünnepi ebéd de ők ennek jobban örülnek, egy jó meleg laktató ételnek. A magam kedvéért pedig csináltam egy tejszínes gombát spagettivel, mondanom sem kell, ebből is ettek egy-egy tányérral.


Míg főzőcskéztem addig közben rendezgettem a frissen vásárolt fonalaimat. Az új évben egy nagy projektre készülők, hőmérséklet takarót fogok horgolni és ehhez készítettem elő a fonalakat, szerintem azért még párszor átrágom magam rajta de erről majd írok külön :)
Hamar besötétedett, elrendeztük újból a jószágokat, hat óra felé a kutyákat is biztonságba helyeztem, berendeztem nekik a nyári konyhát és oda bezártuk őket mert ilyenkor az ólban sem szeretnek lenni.
Vacsora után egy-egy pohár finom nedű mellett (kinek mi a kedvence) még elbeszélgettünk majd mentünk aludni. Ugyanolyan fáradtak voltunk mint bármely más napon, így szépen átaludtuk az éjfélt. Hajnali egykor felébredtem és mivel már nem hallottam tűzijátékot így kimentem és kiengedtem a kutyákat, mindegyiket jól megsimogattam. A kecskéket is megnéztem, mert azért féltettem őket is nagyon de hála rendben voltak. Hajnali kettőkor eszembe jutott, hogy elfelejtettem beáztatni a lencsét, így újra ki az ágyból és irány a konyha. Majd sikerült visszaaludni és hét körül ébredtünk, boldog új évet kívántunk egymásnak és elkezdődött egy új év :)


1 megjegyzés:

horimarika írta...

Nagyon boldog új évet! Olyan jó itt olvasgatni... olyan emberi és szép. Köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...