2015. március 22., vasárnap

Kerti híradó: 2015.03.22.Végre elkezdtük az idei kerti ténykedésünket. Már február vége felé apa és fia elkezdte egy kicsit rendbe szedni a terepet és a fákat is megmetszették. A rákövetkező héten sikerült megvennünk az elektromos fűnyírót és a benzinmotoros permetezőt is. A fűnyírót csak beindítottuk, hogy működőképes e, a dobozában várja, hogy eljöjjön az alkalom mikor is bevethetem :) A permetezőt pedig ki is próbáltuk egyúttal. Igaz az összerakása azért feladta a leckét a gazdának, pedig nagyon ért a dolgokhoz, így is 2-3 órát azért vakargatta miatta azt az okos fejét, de csak rájött :D Így az összes fát lemosó permettel lepermetezte, és fele annyi idő alatt mint a kézi működtetésűvel, illetve sokkal magasabbra tudta a permetszert eljuttatni a fákon.Elkezdtük felrotálni a kertet amit ma sikerült is befejezni, hála sikerült az egészet felásni. A mai nappal megtörténtek az első vetések is. Került a földbe sárgarépa, petrezselyemgyökér, hagymák tömkelege, saláták, retek és rengeteg zöldborsó. Közben pedig kiástunk két kosárnyi csicsókát a nyusziknak, nagy élvezettel rágcsálják.
A fóliát még nem volt idő befoltozni, de azért ode is került már pár sor retek és hagyma. Nagyon várom már az első terméseket :D Azok mindig a fóliából szoktak kikerülni.
Szombaton Tamás eljött hozzánk egy kis segítség nyújtásra, a gazdával lebetonozták a nyúlházikónak az alapját, végül a szénatároló egyik falához épül. Illetve betonalapot készítettek még két magas ágyásnak is, egyet a kemence elé a másikat pedig az oldalához. Majd ezeknek is téglából lesz felrakva az oldala, így már lesz bőven helyem fűszernövényeket ültetni. A fólia oldalához pedig raktunk le pár rossz autógumit ami fel lett töltve földdel, ezekbe majd rebarbarát és mangoldot szeretnék vetni. Ezúton is köszönjük neki a segítséget!
Ma pedig még arra is volt idő, hogy a kecskekifutó helyét elkezdjük kialakítani. Nem egy nagy valamire kell gondolni, de lesz egy kis rohangálos terük. Az oszlopok helye ki lett ásva illetve le lettek betonozva. Pont az ól falánál van a régi nektarin fa, egyenlőre ezt kikerülve készül a kecskekifutó.
Amit még januárban elültettünk magok, na azokból semmi nem kelt ki, Úgy ahogy volt az egészet borítottuk ki földestől. A gazda csak bepróbálkozott még egy menettel, ültetett újabb adagot, na abból nőtt már ki pár, de ez sem az igazi. Úgy látszik az idén ez valahogy nem akar összejönni. Majd ha jobb idő lesz akkor a fóliába ültetünk tejfölös poharakba palántának valót. Addig pedig gyönyörködünk a nyári konyhában átteleltetett petrezselyemben, olyan szép zöld :D2 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Ügyesek vagytok!!!!!

Muskátli Büfé írta...

Ügyesek vagytok!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...