2013. május 19., vasárnap

Egy héttel a jégeső után

A kert kezd egy kicsit magához térni. Igaz elég megtépázott szegényke. A levelek megtépkedve, a kis gyümölcsök megütődve, a palánták jó része elpusztult.



Ezért hétvégén a piacon vettünk palántákat, paprikát és paradicsomot. A héten vetőmagok után is kujtorogtam, az összes nagyáruházban eltűntek a magok. Végül egy gazdaboltban sikerült vennem cukkinit, patisszont, laskatököt és salátákat. A tökféléket tejfölös poharakban ültettem el szombaton és bekerültek a fóliába.



Kint a kertben a jég az epret teljesen elverte, csak annyi maradt meg ami bent volt a fóliában. Erről sikerült fél tányérnyi termést leszednem. Nagyon finomak lettek, kár, hogy nem lesz olyan  mennyiség mint tavaly, akkor még pár zacskóval a fagyasztóba is került.



A fű az elmúlt heti eső hatására szépen megnőtt a baromfik legnagyobb örömére, mert Zoltán rászabadította őket. Nem is nagyon hittek a szemüknek amikor kitárult előttük a kapu, úgy kellett kihajtani őket mert csak bambulásztak. Bezzeg visszamenni már nem nagyon akaródzott nekik :)



Két japán alatt kikeltek a tojások. Az egyiknek nyolc kicsije lett, de az egyik rá pár napra elpusztult.  A másik alatt csak négy tojásból keltek ki a kisjapik. Közben másik három is elült, az egyik ládában ketten vannak, biztos nem szeretnek egyedül lenni. Ja és a néma kacsa is üldögél még a tojásain.




1 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

A pipik behozzák a jégverés kárát ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...