2012. február 23., csütörtök

Egy kis állatság avagy állatok a házunk tájékán

t akkor vegyük számba is, hogy hány négylábú szőrös illetve hány kétlábú tollas jószág lakja jelenleg a portánkat.
Először is itt van Manó, az a macskám aki még a városi bérház harmadik emeletére született és évekig tengette a mindennapjait, de már akkor is a természetbe vágyott ki.

Manó


Enyhén kaptam szívszédülést amikor megláttam őnagyságát az erkély szélén sétálgatni. Volt egy madárfészek az erkélyünkkel szembeni fán és az ott lakó madárral nem nagyon csípték egymást. Vagy a madár jött bukórepüléssel az erkélyünk felé amikor a macsek kinn nézelődött, vagy Manó próbálta elkapni ha nagybátran leszállt a korlátra. Szóval elszórakoztatták egymást.

A másik két macskánk már nálunk született. Két házzal mellettünk lévő szomszéd macskája fialt hozzánk a góréba. A kiscsaládot egyszer megpróbáltuk hazaköltöztetni, de a mamacica úgy gondolta, hogy nálunk jobban érzi magát, így egyesével az összes kölyköt szépen visszahordta hozzánk, de most már okosabb volt és egyenesen a padlásra költöztek fel. Csak két macska maradt nálunk (a többit sikerült elosztogatni). Mindketten rajzfilmhősök után kapták a nevüket, a fekete cicus Cowhder (ejtsd csódör), a szürke cirmos pedig a Pizsi nevet kapta a keresztségben.

Pizsi cicó és Cowhder cicó
És akkor rá is térhetünk a kutyakülönítményre. Négy kutyus és mind tacskó. Először Csibész és Betyár került hozzánk, ők testvérek. Kiköltözésünk évének nyarán kaptuk őket, de mivel még bérházban laktunk ezért pár hétre Zoli nővéréjéknél rosszalkodtak. Lilluska (egyetlen lány a csapatban) egy lelenc kutyus, erdő szélén találtuk tavaly tavasszal. A két fiú rögtön szerelemre lobbant iránta, úgyhogy jó pár héttel később hat gyönyörűséggel áldott meg minket a sors, tehát egyszerre kilenc tacskó volt a portán. Öt kölyköt elajándékoztunk kutyaszerető gazdiknak, de egyet egy kis ráncos homlokú Chum chumot (ejtsd Csám Csám) csak meg tartottunk . Hát egyenlőre így lett négy tacskókutyusunk.

Hátul bal oldalon Betyár, mellette Csibész, elől jobb oldalon Chum Chum, ő mellette Lillus


A szárnyas udvarban található tyúk, kakas, néma kacsa, vadkacsa, japán csirke és japán kakas. A japán csirkék és a vadkacsák el vannak különítve, hátha családalapításra adnák a fejüket. A tyúkok nagyon rendesek mert kétnaponta átlag 10-12 db tojást tojnak. A néma kacsák pedig csak hízogatnak.



1 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Elolvastam ezt a macskás bejegyzést, egy kis macskanosztalgiára. Remélem nyárra már nekem is lesznek macskáim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...