2015. február 25., szerda

Kertrendezés, de még csak kicsiben


Annyira jó idő volt múlt héten, hét ágra sütött a nap, egy picit hűvösre állt de legalább a szél nem fújt és az eső sem esett. Géza bácsi is nálunk volt így a fiúk elhatározták, hogy rászánnak egy kis időt a kertre. Minden fát elérhető magasságig megmetszettek, a kertben lévő szőlőt biztonságosabban hozzáerősítették a karókhoz. A lemetszett ágakat azon nyomban elégették a kertben. A kert még nincs felrotációzva, de már a fóliából ki lett pakolva minden és fel lett az egész ásva. A fóliát is egy picit meg kell még foltozni, az oldalán és az ajtóján is egy nagy lyuk éktelenkedik, a malacok egyik nap kirodeózták, amíg ezek nincsenek befoltozva addig ültetni sem tudunk bele mert a tyúkok mikor le vannak engedve a kertbe kikapirgálnának mindent. Egyenlőre a kerti tereprendezéssel így állunk.


A régebbi cseresznye fánkat ki kellett ásniuk, mert az ágai teljesen elszáradtak, ahogy darabolták fel a törzsét azon is látszódott, hogy kezdett meghalni. Már tavaly is láttuk rajta, hogy valami nem stimmel vele, alig tudtunk róla termést szedni mert valami betegség megtámadta, illetve mikor már leszedtünk róla minden jó gyümölcsöt hirtelenjében az összes levelét elhullajtotta. De azért nem maradunk cseresznye nélkül, az egyik évben már ültettünk egy másik fajtát, csak győzzük kivárni, hogy megnőjön :D
Tavaly ki kellett vágni a nagy birsalma fánkat, már eléggé életveszélyesen meghajolt. Igaz voltak még rajta termések de már voltak külső jelei, hogy korhad elfelé a fa. De már ebből is megvan az utánpótlás, a gyökerénél hajtatott több kisebb fát, ebből kettőt az elmúlt években kiültettünk, szépen megfogantak.
Idén még venni kell pár pöszméte bokrot, mert az eddig ültetett hat bokorból most már csak kettő van meg, így ezeket még tavasszal szeretnénk pótolni.
A malacól oldalához téglából rakott fűszerszigetem is kapott egy kis tápot, a kecskék alól a kiganézott részből egy réteget idehordtunk. Még kb. 2 téglányi sor föld kell bele és kezdődhet a fűszernövények ültetése.


Egyenlőre így állunk. Míg nincs valami elültetve a kertben addig is a baromfik és a malackák uralják a terepet. Élvezettel rohangásznak és kapirgálnak, mikor pedig jó idő van élvezettel napfürdőznek, öröm nézni őket, hogy milyen jól érzik magukat. Ide is raktunk a baromfiknak egy tojóládát, hogy míg lent vannak a kertben addig is ha valamelyik úgy gondolja akkor ide is tojhat tojást és örömmel vettem tudomásul, hogy voltak olyanok akik éltek a lehetőséggel :)





2015. február 23., hétfő

Az elfeledett harmadik blogszületésnap


Na ezt jól benéztem már megint, anno az elsőt is elfelejtettem :D Február 18-án volt a blog harmadik születésnapja, még a hónap elején fejben is tartottam, csak közbe jött ez a betegség és szépen átfeküdtem az egészet. De hát gondolom nem ez számít. Én nagyon szeretem írogatni a kis történéseinket és remélhetőleg TI szeretitek azokat elolvasni. Köszönöm, hogy velünk tartottatok az elmúlt évben is és továbbra is velünk maradtok, a mostanában érkezőket pedig köszöntjük nálunk szeretettel!

További jó olvasgatást minálunk!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...