Sült padlizsán paradicsommal és mozzarellával
Hozzávalók:
- padlizsán
- paradicsom
- mozzarella
- olaj
- só
- bors
- petrezselyem
- bazsalikom
A sütőt bekapcsoltam kb. 200-220 fokra, hogy bemelegedjen.
A megmosott padlizsánok végeit levágtam, majd mindegyiket hosszában kettévágtam. Egy tepsibe sütőpapírt raktam és arra fektettem a kettévágott padlizsánokat. Mindegyik tetejét bekentem olajjal, sóztam, borsoztam, majd beraktam az előmelegített sütőbe 35-40 percre, hogy megsüljön.
Míg sült addig felkarikáztam a paradicsomot, felszeleteltem a mozzarella sajtot. A bazsalikomot és a petrezselymet felaprítottam és egy kis olajjal összekevertem. A közben megsült padlizsánokat kivettem a sütőből, a paradicsomot és a sajtot váltakozva ráfektettem és a petrezselymes és bazsalikomos olajjal megkentem mindegyik tetejét és még egy picit meg is sóztam.
Visszaraktam a sütőbe és kb. még 10 percig sütöttem, hogy a sajt ráolvadjon. Melegen ajánlott enni, mert akkor még folyós a sajt. Ettem már hidegen is, szerintem azzal sincs gond.
Még látványnak is gyönyörűséges! |
Hozzávalók a tésztához:
- 18 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 2 evőkanál hideg víz
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 2 dl tejszín
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom (de bármilyen zöld fűszer lehet)
- zöldség (most cukkini, koktélparadicsom, lila hagyma)
A kész tésztát kinyújtottam a piteforma méretére úgy, hogy az oldalfalára is feljöjjön. A formát kivajaztam és a tésztát belesimítottam, a tetején a felesleget levágtam és villával megszurkáltam az alját. 10 percre betettem a sütőbe, hogy elősüljön.
Közben a tojást, a tejet, a tejszínt és a reszelt sajtot összekevertem, sóztam, borsoztam, majd 2 gerezd fokhagymát belereszeltem. A koktélparadicsomokat ketté vágtam, a cukkinit és a lila hagymát felkarikáztam vékonyan. Az elősült tésztára ráöntöttem a tejszínes egyveleget, majd a zöldségeket belenyomkodtam. A tetejére friss bazsalikom leveleket szórtam és visszaraktam sülni 25-30 percre.
Közben Zoltánom is megjelent a nagy munkából (éppen a górét bontotta el, mert már eléggé rozoga állapotban volt) és a sok finomság láttán kitalálta, hogy majd kint eszünk a sütőnél lévő asztalnál. Úgyhogy mindent kipakoltunk és kint jóízűen belakmároztunk ezekből a finomságokból.
Nagyon guszta így megsülve |
Ez volt a maradék, de hozzátenném, hogy én csak egy fél padlizsánt ettem:) |
6 megjegyzés:
Nagyon nagyon guszta :) Biztos finom is! Na majd kipróbálom, épp most szedtem én is le a hétvégén a padlizsánt. Előrukkolok ezzel a fiamnak valamelyik este vacsira :)
Mind a kettő nagyon jól hangzik!Legközelebb én is megyek Hozzád vacsorára!
Köszönöm lányok, jól esik a dicséret. Hála az uram imádja a zöldséges ételeket ezért merek ilyeneket csinálni.
Hú de guszta mindkettő! De ez már kimeríti nálam az emberkínzás fogalmát, mert este fél 11-kor nem áll neki az emberlánya kienni a hűtőt!
Ez a forma mekkora méretű?
28 cm az átmérője és 2 cm a perem magassága.
Megjegyzés küldése