Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 6 db kisebb paradicsom
- 2 cs mozzarella sajt
A paradicsomokat és a sajtot felkarikáztam. A padlizsánok két végét levágtam, majd pedig hosszában legyezőszerűen több helyen bevágtam úgy, hogy a keskenyebb végén egyben hagytam.
Az elsőnél még teljesen átvágtam a padlizsánt, a másodiknál már az csak bevágtam, kis zsebeket kialakítva, hogy a sajt ne folyjon ki belőle. Egy ecset segítségével ezeknél a bevágásoknál a zsebeket olajjal kikentem, sóztam, borsoztam. Minden zsebbe tettem annyi paradicsomot és sajtot, amennyi belefért.
Mikor már a jénaiban feküdtek megkentem a tetejüket olajjal amibe előzőleg bazsalikomot és petrezselymet daraboltam és megint sóztam, borsoztam. Előmelegített sütőben kb. egy órát sütöttem. Egyszer-kétszer azért ránéztem és ha nagyon száraznak tünt a padlizsán akkor átkentem még olajjal.
Isteni finom lett, és kinézetre is nagyon guszta. Végül is a zsebes varriáció (amikor nem vágtam át teljesen a padlizsánt) lett a jobb, mert benntartotta a paradicsomot és a sajtot is, míg a másiknál egy két helyen kifolyt.
Padlizsánfanoknak kötelező!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése