Kisdinnyét a dobálós savanyúságba szoktam rakni ha elég olcsón jutok hozzá.De a facebook-os befőző csoportban Tee Mea feltett egy befőttes üveges változatot és olyan szemet gyönyörködtető volt a színvilága, hogy mindenféleképpen meg kellett csinálnom.
Hozzávalók:
- kisdinnye
- uborka
- kis cukkini
- sárgarépa
- káposzta
- mustármag
- koriander mag
- szemes bors
- egész kömény
- 3,5 liter víz
- 0,5 liter 10% ecet
- 1 kávéskanál borkénpor
- fél kávéskanál szalicil
- 1 kávéskanál timsó
Mindent odakészítettem a konyhaasztalra, zöldségeket, fűszereket, közben kimostam öt nagyobb befőttes üveget.
Az üvegek aljába minden fűszerből tettem egy-egy csipetet, ráraktam egy sor dinnyit és az üres hézagokat kipótoltam a többi zöldségfélével, és így rétegeztem folyamatosan. Majd a tetejére is tettem a fűszerekből és hurkapálcikával leszorítottam a tetejét, hogy ha majd a lé rákerül a dinnyék ne jöjjenek fel a felszínre. Az öt üveget teljesen megtöltöttem
Az első próbálkozás |
Az egyik üvegbe nem jutott hurkapálca, abban szívószál van |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése