2012. július 16., hétfő

Kerti munkálatok

Tulajdonképpen nem sok mindent csináltam. Mivel Zoli múlt hét óta oda van (ottalvósban dolgoznak üllőn), rám maradt a kert és a jószág "életben" tartása. Szó szerint, mert a hozzáértés az Zoltánnál van, én csak segédkezni szoktam mellette.
A jószágot etetem, itatom, a kukoricát ledarálom. Szedtem nekik egy kis zöldet is hagy örüljenek, kaptak kireccsent káposztát és mángoldot is.
A kertben a hét elején még locsoltam, de utána jöttek a záporok, így hála ezzel nem kellett kínlódni (több méter hosszú locsolócsövet lerángatni a kert végébe és visszafele eléggé érdekes, Zoli csak vihogni szokott rajtam, mondnánk tényleg vicces látvány lehetek).
A paprikákat kikaróztam, mert a viharos esőben egyik-másik elborult, de hála nem tört ki egyik sem. Az egyik paprikasoron észrevettem, hogy a kis paprikák végei bebarnultak és rohadnak el. Zoli azt mondta, hogy ez egy betegség (már nem emlékszem a nevére), és ha a héten hazajön lepermetezi. Addig is szedjem le a rosszakat, azt odaadhatom a tyúkoknak.
Az uborkákat is nézegetem minden nap és ami már megfelelő méretű azt szedem le és egyenlőre a dobálós savanyúságba kerülnek bele. Mivel ezek később ültetett palánták, elvileg még ezután lesz rajtuk sok termés.
Kikötötte, hogy minden nap szedjem fel a barackfa alól a leesett gyümölcsöket és dobjam a cefrébe. De azért én sajnálós vagyok egy kicsit, úgyhogy szépen átválogatom és ami jó még az vagy ment a befőttbe, vagy a hűtőbe raktam, mert hétvégén csináltam egy jó kis őszibarack krémlevest.
Van sok paradicsomtő is amit ki kellene karóznom, de erre még nem volt időm.
A hétvégén felszedtem a már megért laskatököket is. Kettő már szép nagyra cseperedett.


Ezeket megmostam, megpucoltam, kiszedtem a magokat (ezt mindet megkapták a tollasok) majd legyalultam az egészet. Hét zacskóval került a fagyasztóba.



Eltengetem a mindennapjaimat így. Elvileg csütörtökön hazajön, akkor majd felméri a terepet, hogy mennyire voltam a helyzet magaslatán :) Addig is minden nap telefonon értekezünk a helyzetről.

1 megjegyzés:

Edit írta...

Nálunk is egy két paprika barnult, kis foltokban. Nem tudtam, hogy betegség....
Én is tököt gyalultam a hétvégén, meg cukkinit.
Pfűűű a paradicsomok...csak úgy omalnak lefele, nem győzöm őket után kötözni, meg még nagyobb karók kellenének.
Azért jó kis móka a kerti munka, de legalább most nem volt dög meleg :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...