2012. május 14., hétfő

Kora reggeli meglepetés

Reggel ötkor gondoltam, hogy a kávémat kint iszom meg a kutyák és macskák társaságában. Zolit még hagytam aludni, mert ma nem kell mennie dolgozni a rossz idő miatt. Szóval kint ülök és hallom, hogy az egyik vadkacsa kint van, ezerrel hápog. Odamentem megnézni, hogy mit csinál, mert mivel a tojásokon ül mindkettő elég ritkán láthatóak. Elértem a kerítéshez és látom, hogy a kacsamama megy vissza az óljához és totyorognak utána a kis apróságok. Rohantam be a házba, felkelteni Zolit. Mire visszaértünk a kacsák is elérték az ólat, és az egyik kicsi éppen mászott át a szomszéd kertjébe, mert eltévesztette az irányt. Közben a macskák is megjelentek, elkezdték méregetni a kis csapatot. Megbeszéltük, hogy nincs mit tenni, nem hagyhatjuk kint őket. Kb. fél óra alatt sikerült mindenkit elkapnunk. Gyorsan ki kellett találni, hogy hova rakjuk őket. Minden ól már tele van, csak rakosgatjuk a jószágokat az egyik helyről a másikra. Végül is a kis japánokat visszatettük a nyúlketrecbe és a helyükre kerültek be, egy alacsony kicsi ólba. Szegény tyúkok ott állnak állandóan előtte, mert ők tojtak ide mielőtt hétvégén a japánokat raktuk volna be. Ebből látható, hogy tényleg kiírhatnánk, hogy telt ház. Ja és még egy vadkacsa, egy japán és egy néma kacsa is ül még, és a keltetőben elvileg hétvégén kelnek a kiscsirkék.



Úgy tűnik az összes tojást kikeltette a kacsamama ami alatta volt, mert teli tojást nem találtunk. Van köztük sárga-fekete és fehér-fekete is. Összesen 12 db kiskacsát szedtünk össze.

1 megjegyzés:

Edit írta...

Jujj de édik! Gratulálok a szaporulathoz. Nálunk két japán csirke ül, elvileg 10-én meg 17-én kelnek ki :) Na még mi sem tudjuk melyik csapatot hova tegyük... Mert van egy 8 fős 5 hetes állomány csibékből, de már jó nagyok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...