2012. április 18., szerda

Csibeségek

Tegnap mikor munka után hazaértem, első dolgom természetesen a csibéim voltak. A keltetőbe még hagytunk 3-at akik akkor reggel keltek ki, hogy nyugodtan megszáradhassanak. Felemelve a keltető tetejét 4 csibét találtam benne, még egy csak kikívánkozott az egyik tojásból. A hármat átraktam az akváriumba, a későn kelőt pedig még a gépben hagytam a biztonság kedvéért. Az akváriumban így is eléggé zsúfolva vannak és a nagyobbak már annyira randalíroznak, hogy zavarják a még gyengéket. Elég mókásak, mikor már úgy tűnik, hogy mindannyian elszunyókálnak, akkor az egyik felriad és nekiindul, erre az összes el kezd rohangálni körbe-körbe. És ezt jó párszor eljátszották az este folyamán. Közben az akváriumból visszaraktuk a keltetőbe az egyiket, mert nagyon gyengének tűnt, még nem tudott lábra állni és rajta rohangáltak. A gépben legalább nyugta van.

Egy pillanat amikor nyugodt volt mindegyik
Ma reggel mikor kivettük a tegnap gépben hagyott két csibét a keltetőből, hát volt nagy meglepetés. Hárman voltak, úgy látszik egy mégkésőbben kelő is lett, pedig azt hittük már nem lesz több. Eléggé virgonc, lábra még nem tud állni de becsúszkálta már az egész keltetőt, és jó nagy hanggal lett megáldva. Ő így egyedül maradt a keltetőben, majd este átkerül az akváriumba.

A ma reggeli meglepetés
Mielőtt eljöttünk két részre osztottuk a kiscsibéket. Van 5-6 olyan aki még nagyon gyenge, vagy lábra sem tud állni. Őket átraktuk egy kisebb akváriumba, hogy nyugalomba lehessenek, hátha megmaradnának. A nagyba pedig maradt az összes többi, ők már nagy rohangálósak, esznek, isznak és kapirgálnak.

Látszik rajtuk, hogy gyengébbek a többinél
Ők a virgoncok
Ui: még mindig nem tudom, hogy hányan vannak, 35-40 db közé saccolom a számukat. Majd kiderül.

Folytatása következik!



2 megjegyzés:

Edit írta...

Hű de jó, megint találtam egy jó kis blogot, a falusisanzon oldaláról navigálódtam ide. Milyen klasszak a kiscsibék. Minálunk nincs ekkora létszámú kelés, most 8 kiscsibe kelt ki kotlós alatt. Anyum él vidéken, és pesten, de péntek estétől hétfő hajnalig, amikor is utazom vissza dolgozni, ott vagyok. Egyelőre csak csirkék vannak, bár nekem is nagy vágyam leköltözni, és szeretnék nyuszikat, esetleg kecskét tartani. Meg kacsát libát, persze ez még a jövő zenéje.
Na most nekifogok megnézegetem a blogodat. :)

Lidike írta...

Üdvözöllek nálam! Nagyon örülök minden idetévedőnek és jó olvasgatást.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...