2012. április 8., vasárnap

Április eleji kerti körkép

Minden szépen növekszik és virágzik. Már vannak kinyílt tulipánok, egy szép kis virágos bokrom (ennek sem tudom a nevét). A rózsabokrok már szépen levélbe borultak, és az aranyesők is sárga virágokat hoztak.



Rózsa

A középső udvarra lett költöztetve helyhiány miatt a két vadkacsapár. Eddig nem raktak tojást mert állandóan zavarták őket a japánok. De most találtunk két fészket is az udvaron, az egyikben két tojás van a másikban pedig már négy. Zoli majd csinál föléjük valami kis ládát ajtóval, hogyha majd elülnének ne zavarja semmi őket. A nagy szél ellenére is elég jól érzik kint magukat. Van nekik egy elbújtatott fészek csinálva de nem mennek be oda, most is kinn sziesztáztak.




A fóliában már minden kibújt, a retek már elkezdett fejesedni is. A virágokat próbáltam kigazolni, inkább csak azokat a gazokat húzgáltam ki amiket felismertem, a többit majd akkor ha majd a virágot fogom felismerni. Jó kis móka.
Zoli még a fóliába ültetett erős és csemege almapaprikát, kicsi és nagy csípős paprikát, karalábét és kínai kelt, kint a kerítés mentén pedig kolbásztököt. Erre kíváncsi leszek, állítólag 2 m hosszúra is megnő.

Retek



Ennek a kétféle erős paprikának szedtem meg a magját ültetni
 A kertben a fák virágoznak, a hagyma és a zöldborsó sorja már látszik. A sóskát már lassan szedhetjük is és lehet kezdeni a fagyasztását. Az epret még mindig nem volt időm kigazolni (most is hideg van és fúj a szél). A menta is egyre nagyobb.

Nektarin fa
Téli körtefa
Hagyma
Zöldborsó
Sóska
Eper
Menta
Tavalyhoz képest a ribizli bokrai is terebélyesedtek és a málnák körül is új hajtások jelentek meg.

Ribizli bokrok, tavaly ültettük őket
Málna
 És egy kis anya fia harc:


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...