Vasárnap reggelire ezzel leptem meg Zolikámat. Erről az ételről kering egy ideje fotó a facebook-on, de nincs hozzá leírás, leginkább az ember képzeletére van bízva. Ez hát az én verzióm a témára. Először a sütőt bekapcsoltam 175 fokra, hogy előmelegedjen.
Sütöttem le egy kis kacszsíron szalonnát, majd hozzáadtam apró darabokra vágott hagymát és sonkát. Ezt jól összepirítottam. Mikor elkészült egy fém szitába öntöttem az egészet, hogy lecsepegjen a zsírja.
Míg pirult a szalonna a hagymával és a sonkával, addig feldaraboltam a többi hozzávalót. Tulajdonképpen azt használtam amit találtam itthon. Szalámit, paprikát, aszalt paradicsomot és petrezselymet összevágtam, a trappista sajtot pedig lereszeltem. De ezeken kívül még bármit lehet hozzárakni.
Ezután jött a zsemlék megpakolása. Az aljába öt felé osztottam a lepirított hagymát, sonkát és szalonnát, erre került szalámi, reszelt sajt, paprika, petrezselyem és az aszalt paradicsom. Majd minden fészekbe ütöttem egy tojást. A tojások tetejét sóztam, borsoztam, a maradék paprikát és petrezselymet szétosztottam, végül beborítottam a maradék reszelt sajttal.
Beraktam 15 percre a sütőbe, majd mikor lejárt az idő letakartam alufóliával és még visszaraktam 15 percre, tehát összesen fél órát sütöttem.
Oltári finom lett. A zsemle ropogós mint egy pirítós, a beltartalom összesült, egyáltalán nem száraz. Zoltánom már követelte is tőlem a következő kört :) Azt hiszem ez lesz az egyik kedvenc reggelink. Ezt már csak azzal lehetne megspékelni ha a zsemléket is mi magunk sütjük.
6 megjegyzés:
Nagyon ügyes vagy! Én is láttam már fotót róla, de még nem készítettem el, na, majd a hétvégén!
Szép napot!
Eszter'
Eddig csak az édes verziót készítettem, de majd most! Köszönöm
Én viszont ilyet még nem láttam. De ez akkora ötlet, hogy lopom!!!!!!! Eszméletlen ínycsiklandó!
Hát még ha azt a képet látnád ami a neten kering, az még ennél is gusztábban néz ki. Engemet is a látványa fogott meg.
KImentettem a zsömlémet , a szemetesből.
Kiszítetem ezt a csodálatos varíációt.
Köszi
Nekem megvan valahol még az a recept. Picit másabb mint a tiéd, egyszerűbb...de pl a tiédnek nagy előnye, hogy nincs benne mustár, így ha anyuék jönnek nekik is el tudom készíteni, anya nem szereti a mustárt
Megjegyzés küldése