- 1,5 kg cukkini
- 4-5 db citrom
- 25 ml folyékony édesítőszer
- két diónyi friss gyömbér lereszelve
- 1 zacskó 3:1 dzsemfix
A jól megmosott citromok héját ráreszeltem a cukkinire, majd megpucoltam azokat úgy, hogy a fehér részt is levágtam. Kimagvalva és felkockázva hozzáadtam ezt is a cukkinihez. A gyömbért megpucoltam és ráreszeltem. Hozzáöntöttem a folyékony édesítőt és jól összekavartam. Így pároltam kb. negyed órát. Mikor már jónak ítéltem hozzátettem a dzsemfixet és ezzel is forraltam pár percet folyamatos kevergetés mellett.
Mikor elkészült, kimosott üvegekbe raktam, rögtön lezártam a tetejüket és fejre állítottam öt percre. Ebből az adagból öt kis üveggel lett, száraz dunsztba kerültek. Másnap felcímkéztem mindegyiket és bekerültek a spájzba a lekváros polcra :)
3 megjegyzés:
Jövőre próbáld majd ki ananásszal ízesítve!
Idén is több félét szerettem volna csinálni, meg marinált cukkinit is, ezért csináltuk a másodvetést. Csak úgy látszik nem nagyon jött be. Na majd jövőre talán...
Főzőtökből is finom. Abból van még?
Megjegyzés küldése