Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- kb. 1 kilónyi paradicsom
- 20 dkg mozzarella sajt
- 20 dkg trappista sajt
- só
- bazsalikom
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj
Elöször a megmosott padlizsánok két végét levágtam és hosszanti irányban felszeleteltem fél centi vastag darabokra. Mindegyik szeletet besóztam és egy szitába raktam, hogy lecsepegjen a levük.
Fél óra múlva lemostam a sót a padlizsánokról és papírtörlők között felitattam róla a nedvességet. Olajtakarékosság véget a sütőben sütöttem meg a szeleteket. Egy tepsibe sütőpapírt raktam, aminek a felületét olajjal kikentem. Erre fektettem a padlizsánokat, a tetejüket szintén lekentem olajjal és előmelegített forró sütőben mindkét oldalukat 15-15 percig sütöttem.
Míg sültek a padlizsánok, közben elkészítettem a paradicsom mártást.
A fokhagymákat vékonyan felszeleteltem, majd egy kis olíva olajon megpirítottam. A felkockázott paradicsomokat hozzáadtam, megsóztam és friss aprított bazsalikom levelet szórtam rá, és sűrűre főztem. Mikor már eléggé elfőtte a paradicsom a levét, botmixerrel simára pépesítettem.
Az eredeti recepttel készített étel biztos isteni ízekkel bír, de ez a variáció is nagyon finomra sikeredett. Melegen elég nehéz, de ha kihűlt akkor gyönyörűen lehet szeletelni. Hidegen és melegen is ajánlják fogyasztani :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése