2015. július 6., hétfő

Július elején a kert


Az elmúlt időben azért nem hallottatok a kert felől, mert egy picit nagyon gazos volt, na jó, több volt benne a gaz mint az érték :) Mondjuk most nálunk a gaz is érték mert a kecsók imádják. Így folyamatosan szedegetjük ki és ők kapják meg nagy örömükre, így csak lépésről lépésre haladunk az irtással.
A gyümölcsfáink idén nagyon szépen alakulnak. Mindegyiken van/lesz termés, amelyiken kevesebb azokon inkább nagyobbak. A két meggyfát hétvégén le is szüreteltük. Raktam el 41 üveg magozott meggybefőttet, 45 liter szörpöt, aszaltam is egy kicsit, a többi és a szörpkészítésből visszamaradt hús pedig ment cefrének, talán lesz egy ki meggypálinkánk idén. Igaz én nem iszok de lehet ezt még én is megkóstolom :D
Egy két dolog nemigazán jött be az idén, a legsiralmasabb a hagyma lett, szerintem idén nem is lesz mit betakarítani. A paprikákkal és az uborkákkal is hasonlóan jártunk, de azokból vettünk egy újabb adag palántát és kiültettük őket. Más már szedi le a terményt mindkettőből, a mieink még most növekednek, de remélhetőleg tudunk majd betakarítani róluk.
Az első ültetésből a zöldborsót már mindet felszedtük, kb. 20 zacskóval fagyasztottam le eddig. Illetve másod vetésnek újravetettük, na nem az egészet újra, csak öt sorral. Így még biztos lesz egy menetem borsófejtés ügyben.
A tökök idén is burjánznak, folyamatosan szedem a cukkinit és azt esszük állandóan. Ilyenkor nyáron ez nálunk a főeledel, mindketten imádjuk.
A zöldbabból is szedtünk már, tíz üveggel el is raktam, de még hagyjuk őket, hogy egy picit dagisodjanak :)
A málnát folyamatosan szüreteljük, igaz már kész dzsungelünk van belőle, eddig legalább 12 kg fagyasztottam le kisebb adagokban. Jó lesz majd joghurthoz és savóitalhoz is, na meg süteménybe sem utolsó :)
A padlizsánt már nagyon várom, a cukkini mellett ez a másik nyári nagy kedvenc. Már vannak kisebb termések a töveken, úgyhogy van remény, hogy ebből is lesz valami :)









Kecskére meggyet :)


2 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Köszönöm a beszámolót - már nagyon vártam!!!! Nagyon ügyesek vagytok; ismét azt mondom, hogy a munka meghozza a jutalmat (újabb munkát először) :)

Lidike írta...

Köszönjük! Hát egy kicsit túlvállaltuk magunkat és ez leginkább a kert rovására ment. De próbáljuk kihozni belőle a legtöbbet és remélhetőleg jövőre jobban fog sikeredni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...