2014. július 23., szerda

Kerti híradó: 2014.07.23.


Kertünk jelen pillanatban inkább hasonlít egy dzsungelre, semmi rendezettség nincs benne. A növények el vannak terebélyesedve, főleg a paradicsom. Nincsen semmi kikarózva, szóval nincs benne semmi rendezettség. Hangosan kimondható, hogy egy kicsit el lett hanyagolva. Megint hivatkozhatnék arra, hogy vagy nincs annyi időnk amit egy ekkora kertre kellene fordítani, vagy volt ennél fontosabb dolgunk is. Ez van, remélem jövőre jobb és szebb lesz :)


De azért van mit betakarítani a kertben. A tökök folyamatosan teremnek, nem győzzük megenni őket. Már mindegyik fajtából mindenféle ételt készítettem. Így inkább a régebben felszedetteket feldarabolom és a malackák illetve a kecskék kapják meg. Igazi csemege nekik, élvezettel tudják rágcsálni. Van olyan tökünk ami a komposztra futott fel, hát nagyon jól érzi magát ott, szépen elfeküdt rajta :)


A paradicsom elkezdett pirosodni, már szedtünk egy kisebb adagot. Csak úgy magában elmajszolgattam, olyan isteni finom, friss íze van :) Már van paprika is és a hagymát is felszedtük így hétvégén elkészül az első lecsó de már idei alapanyagokból, de még csak enni :) A hagyma megint siralmas lett, talán lesz annyi mint tavaly, vagyis egy ládányi, de ez még nem biztos. Sosem fogjuk megközelíteni azt az évet mikor 4,5 nagy almás ládányi hagymánk lett, már csak szép emlék.


A hagymasorok közé vetett kukorica már magaslatokra tört, nagyon szépen fejlődik. A takarmányrépából már szedtünk fel a jószágnak, levelét a kecskék kapták meg. Tavalyról földben maradt egy sor tormánk is  már combközépig ér, nem tudom mit csináljak vele. Attól félek, olyan csípős, hogy ehetetlen lesz, de lehet, hogy tiszta fás, még nem húztunk fel idén belőle. A káposzták és a karalábét szedjük ahogy megfelelő a mérete, a lila káposzta még most kezdett el fejesedni. A padlizsánokon pedig már van mini termés, de az uborkánk meg kezd besárgulni, idén azt hiszem ennyi volt neki.






A gyümölcsökkel nincs nagyobb baj :) A barackot, vagyis a nektarint folyamatosan esszük, főleg azt ami nem magvaváló, darabolom joghurtba és fagyit is csináltam már. Tettem el pár üveggel, de a java még ezután jön :) Szilva, körte még kóstolásra vár de szerintem annak is eljön lassan az ideje. Az ifjonti almafáink már hoztak termést, a zöld almafa csurig tele van.




2 megjegyzés:

BoGyo írta...

Nagyon szép mindenetek! Igazi élettel teli kert, nekem nagyon szép:)
Jó étvágyat a sok finomsághoz!

Muskátli Büfé írta...

A kert szerintem nem véletlenül hálálja megy ilyen bő terméssel a gondoskodást! Nagyon szép minden!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...